FOTO “Animalul” debutează cu o victorie pe banca CFR-ului. Sougou, cel mai bun om al meciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj s-a impus cu 2-0 în primul meci din noua ediție a campionatului, în fața Astrei Ploiești. Noua achiziție, Modou Sougou și Nuno Diogo au semnat reușitele clujenilor.

Tibor Selymes a propus un 4-4-2 îndrăzneț, mizând pe eventualele spații libere de  la mijlocul terenului oferite de sistemul ultraofensiv, 4-3-3, al lui Jorge Costa. Intențiile prahovenilor s-au văzut încă de la început, când N’ Doye l-a pus la încercare pe Claro, cu un șut de la 25 de metri, dar portughezul a fost la post. Strătilă a fost autorul fazei primei reprize în tabăra Astrei, cursa sa de 40 de metri, urmată de o centrare perfectă pentru Miranda fiind ștearsă cu buretele de argentian, care a lovit defectuos din poziție ideală.

Sougou, omul meciului

Clujenii au replicat pe contraatac, cu o pasă perfectă a lui Bastos pentru Kapetanos, dar grecul a trimis la colțul scurt, peste. Sougou, cel mai activ om al primei părți, a lovit excelent o minge venită de la Renan, la care omul său de marcaj, Sousa, a fost simplu spectator și a scuturat plasa porții ploieștene cu un voleu la colțul lung (15). Același senegalez și-a încercat stângul, balonul trecând pe lângă bara din dreapta lui Lungu.

image

CLICK PE POZA PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA CFR-ASTRA

În replică, Tigoianu, introdus în locul inexistentului Cosmin Matei, a câștigat un duel în careu cu Rada , dar nu a nimerit ținta. Înainte de pauză, și Renan a tras violent de la 18 metri, puțin pe lângă. La reluare, același Sougou a produs panică în careul advers, nimerind bara după o bâlbâială a oaspeților (60). Golul doi a venit conform cursului jocului, din capul lui Nuno Diogo, care a profitat de mingea prelungită de Sougou după un corner și l-a învins pe nefericitul Cezar Lungu. Spre final, clujenii au cedat deliberat inițiativa, dar dominația sterilă a prahovenilor nu a adus ocazii importante de gol la poarta lui Claro și CFR și-a adjudecat fără mari probleme cele trei puncte puse în joc.

Caseta meciului
CFR Cluj- Astra 2-0 (1-0)
CFR Cluj: Claro- Lionn, Diogo, Rada, Camora-  Peralta, Mureșan, Renan - Sougou (89, Hora), Kapetanos (65, Bud), Bastos (73, Nicoară)
Antrenor: Jorge Costa

Astra Ploiești: Lungu- Ov.Mihalache, Bruno Miguel, L.Goian, Iraneuton Sousa - Strătilă, Kubala (78, Takayuki), N'Doye, C.Matei (26, Tigoianu- 86, Rusu) - Miranda, Fatai
Antrenor: Tibor Selymes

Stadion: “Dr. Constantin Rădulescu”. Spectatori: 6000
Goluri: Sougou (15), Diogo (70)
Arbitru: Alexandru Deaconu

Cadu, premiat de suporteri

Căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu, a primit din partea “Asociației Suporterilor Ceferiști” premiul pentru cel mai bun jucător al sezonului trecut. Suspendat pentru partida cu Astra, acesta a coborât pe gazon înainte de startul meciului, primind trofeul de la un copil îmbrăcat în însemnele echipei favorite.

Sabău și Băbuțan au spionat CFR-ul
Antrenorul celor de la FCM Târgu-Mureș, Ioan Ovidiu Sabău, alături de directorul sportiv Aurelian Băbuțan, au fost prezenți în tribunele stadionului din Gruia pentru a vedea la lucru formația clujeană. Etapa viitoare, mureșenii vor primi vizita “feroviarilor”, întîlnirea cu Astra fiind un moment excelent pentru Sabău să-i vadă la joc pe elevii lui Jorge Costa.

Claro, cel mai huiduit
Portarul lui CFR, nuno Claro a avut parte de un tratament extrem de ostil, chiar din partea propriilor suporteri. Portughezul, care în sezonul trecut a avut unele divergențe cu galeria, a fost fluierat la fiecare fază când se pregătea să degajeze balonul. Mai mult, în minutul 66, când a primit cartonașul galben pentru simulare, întreaga tribună a aplaudat decizia lui Alexandru Deaconu.

Costa a intrat deja în inimile fanilor
Atitudinea imprimată echipei de noul antrenor, Jorge Costa, este deja extrem de apreciată de fanii echipei din Gruia. La pauză, când traversa terenul pentru a intra la vestiare, acesta și-a auzit numele scandat de o mare parte dintre suporterii aflați la Tribuna a II-a.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite