FOTO/VIDEO Vezi cum arată noul stadion al Clujului cu două luni înainte de finalizare. Nocturnă de Champions League, tabele gigant şi scaune de Alianz Arena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe noul stadion al Clujului au fost montate două tabele de marcaj, de câte 60 de metri pătraţi fiecare şi instalaţia de nocturnă. Tabelele sunt poziţionate faţă în faţă, de o parte şi de alta a stadionului, în spaţiile dintre peluze şi tribune. Pe colosul de pe Someş se instalează reflectoarele şi scaunele, iar un sfert din teren e acoperit cu gazon.

Vezi galerie foto

Au mai rămas 46 de zile! Asta scrie pe „calendarul“ aflat la intrarea în cel mai mare şantier din Cluj-Napoca, acolo unde, în luna octombrie a acestui an se va inaugura noul stadion al oraşului, Cluj Arena. Lucrările sunt în toi: pe structura superioară a acoperişului se fac ultimele ajustări şi se montează plăcile învelitoare, pe structura inferioară se sudează reflectoarele care vor completa o spectaculoasă instalaţie de nocturnă, iar mai jos, pe teren, se întinde gazonul.

În spaţiile rămase goale dintre peluze şi tribune au fost montate, deja, cele două tabele de marcaj, de câte 60 de metri pătraţi fiecare. De fapt au fost prinse de acoperiş doar scheletele acestora, urmând ca la final să fie adus şi displayul electronic. Producătorul acestora: Philips, una dintre cele mai cunoscute firme producătoare de aparate electronice din lume.

image

Patru sute de scaune montate

Pe Cluj Arena, în peluza dinspre Someş, s-au montat deja un număr de patru sute de scaune. Îmbinarea părţii metalice de partea din plastic, componentele unui scaun, dar şi prinderea acestuia de dalele de beton durează, în medie, două minute şi jumătate.

Modelul de scaune care a fost ales pentru viitoarea arenă sportivă a Clujului este din plastic, rabatabil, cu cadru metalic pentru exterior, din gama celor regăsite pe stadionul Alianz Arena din Munchen. „Toate scaunele vor fi montate până în data de 1 iulie“ , a declarat în urmă cu o lună Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Acest lucru e imposibil, susţin muncitorii de pe şantier. Gradenele vor fi dotate cu 28.437 de scaune, la care se vor adăuga ulterior 1.537 de locuri VIP, plus 227 de scaune pentru presă, care vor fi dotate cu spătar, cotieră şi planşetă pliabilă în mâner (fixe şi mobile).

image

Muncitorii au început chiar să zugrăvească unii pereţi de sub peluze, pe coridoarele de acces, să monteze geamuri termopan şi să facă ultimele finisaje. Mai jos, pe teren, a început în urmă cu trei săptămâni întinderea gazonului. Acesta va avea un sistem de irigaţii performant, complet automatizat, identic cu cel folosit la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, ediţia 2010.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite