FOTO/VIDEO Pilot de raliuri, patronul unui service ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Service-ul pilotului clujean a fost nevoit să închidă porţile afacerii sale. Foto: Călin Ilea
Service-ul pilotului clujean a fost nevoit să închidă porţile afacerii sale. Foto: Călin Ilea

Florin Petrişor, un nume nou printre piloţii de raliuri din Cluj, s-a trezit cu service-ul pe care îl deţine închis de autorităţi. Acesta nu deţine autorizaţie de funcţionare pentru service de la deschidere, de doi ani. Pilotul e singurul clujean care a ajuns să concureze, anul trecut, în finala Rompetrol Racing Challenge, unde s-a clasat pe locul II.

Pentru Florin Petrişor, în vârstă de 36 de ani, ultimul an a fost unul de succes. A început să colaboreze cu cei mai buni piloţi clujeni, printre care se numără Marco Tempestini şi Bogdan Marişca, asta după ce a urcat pe podium în competiţia Rompetrol Racing Challenge şi se părea că urmează să-şi îndeplinească visul de mic copil: să aibă o afacere în industria auto şi să concureze în campionatul de raliuri.

Doar că afacerea sa nu e una tocmai legală, asta până ce service-ul auto pe care îl deţine nu va fi autorizat. Agenţii Registrului Auto Român (RAR) au descoperit că, după doi ani de la funcţionare, atelierul său nu are actele necesare pentru funcţionare. Service-ul a fost închis şi urmează să plătească o amendă cuprinsă între 2.000 şi 10.000 de lei.

Era conştient de ilegalitate

Petrişor recunoaşte că a riscat în aceşti doi ani. „Am făcut ceva demersuri, dar nu am finalizat actul de autorizare. E greu, dar îţi asumi anumite responsabilităţi când începi“, a afirmat pilotul. Pentru autorizare, el ar fi trebuit să plătească o sumă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, să deţină sculele necesare, personal calificat şi manuale de reparaţie, potrivit legii. „Sunt cheltuieli pe care nu mi le permit, altfel le făceam. Oricum, cred că doar reprezentanţele auto fac faţă la cerinţele de pe piaţă“, este de părere Florin.

Pilotul Florin Petrişor s-a trezit, azi, cu agenţii RAR în service-ul său neautorizat. Foto: Călin Ilea

Pilotul Florin Petrişor s-a trezit, azi, cu agenţii RAR în service-ul său neautorizat. Foto: Călin Ilea

O echipă condusă de şeful zonal al Departamentului Supraveghere Piaţă al RAR, Benone Bejan, a verificat luna aceasta 87 de service-uri auto din Cluj, din totalul celor aproximativ 400 existente pe piaţa locală. Agenţii RAR au închis 64 dintre acestea, care funcţionau fără autorizaţie. Contravenţiile aplicate până acum se ridică la suma de 210.000 lei.

Pilotul a început ca mecanic

Florin Petrişor a trebuit să închidă, astfel, porţile service-ului pe care îl deţine în cartierul Lomb, asta până ce va primi autorizaţie. Nu se va lăsa, spune el, deoarece e visul său de mic copil. „Îmi plac cursele de la 16 ani şi de atunci îmi plac maşinile. Am început ca mecanic şi tinichigiu şi apoi am învăţat toate meseriile care mi-au plăcut, iar în timp, hobbyul şi-a pus amprenta, mi-am cumpărat o maşină, am revizuit-o şi am început să concurez“, a fost afirmaţia pilotului care face parte deja din Motorhome Napoca Rally Academy.

UPDATE: Reprezentanţii Napoca Rally Academy au făcut unele precizări cu privire la cazul pilotului. „Pentru noi Florin Petrisor este un pilot aspirant, ocupantul locului secund in Rompetrol Racing Challenge, un proiect in care Napoca Rally Academy a fost implicata. De aceea incercam sa-l ajutam, sa-l sustinem in plan sportiv. Ce face el in afara acestui plan nu are nicio legatura cu noi si nicio legatura cu  raliurile si pilotajul“, au spus aceştia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite