Cluj: FOTO Costul noii piste a aeroportului: 100 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: FOTO Costul noii piste a aeroportului: 100 de milioane de euro
Cluj: FOTO Costul noii piste a aeroportului: 100 de milioane de euro

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca ar putea avea, peste patru ani, o nouă pistă. Lungimea acesteia ar urma să fie de 3.500 metri, iar investiţia se va ridica, potrivit directorului David Ciceo, la peste 100 de milioane euro.

Citeşte şi
VIDEO O pistă „mai nouă“ pentru aeroport
Zborul Odessa-Timişoara, deviat la Cluj

„Avem în vedere dezvoltarea unui proiect mai complex. Pentru această investiţie, intenţionăm să achiziţionăm un teren de 200 de hectare, iar anul viitor am putea începe lucrările de construcţie. Proiectul necesită lucrări de deviere a cursului râului Someş", a spus David Ciceo la un seminar pe tema transportului aerian.

El a adăugat că lucrările de construcţie ale pistei ar putea dura trei-patru ani, în funcţie de momentul cumpărării terenului.

Aeroportul din Cluj-Napoca a înregistrat anul trecut un număr de 752.181 pasageri, iar pentru acest an este aşteptată o uşoară creştere, de peste 6%, la peste 800.000 de pasageri.

Galerie foto
Lucrări la pista aeroportului clujean

Planurile de modernizare a aeroportului din ultimii doi ani au vizat investiţii de peste 50 milioane euro, care au inclus construirea a două terminale de pasageri.

„Fondurile pentru această investiţie au fost în principal venituri proprii şi de la Consiliul Judeţean. Acestea au vizat construirea unui terminal de pasageri pentru sosiri, care are o capacitate de două milioane de călători pe an, şi a unui terminal pentru plecări, care să asigure traficul a 1,5 milioane pasageri anual“, a spus Ciceo.

Potrivit reprezentantului aeroportului, investiţiile au mai vizat extinderea platformei de parcare a aeronavelor cu 12.000 de metri pătraţi.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite