FOTO Corina Căprioru, Alina Dumitru, Florin Bercean şi Răzvan Martin au devenit cetăţeni de onoare ai judeţului Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Căprioru, Alina Dumitru, Florin Bercean şi Răzvan Martin au devenit cetăţeni de onoare ai judeţului Cluj
Corina Căprioru, Alina Dumitru, Florin Bercean şi Răzvan Martin au devenit cetăţeni de onoare ai judeţului Cluj

Sportivii clujeni care au obţinut rezultate la Jocurile Olimpice de la Londra Corina Căprioru, Alina Dumitru, Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic de judo şi halterofilul Răzvan Martin, au devenit, vineri, cetăţeni de onoare ai judeţului Cluj. Cei patru au primit o diplomă şi a plachetă în cadrul unei ceremonii organizate de către Consiliul Judeţean Cluj.

Marele absent de la ceremonia de vineri a fost halterofilul Răzvan Martin. Diploma şi placheta au fost ridicate de Ştefan Tasnadi, antrenorul care l-a descoperit.



„Mulţumesc frumos pentru acest premiu. Este o onoare să fiu din nou alături de cei cu care m-au antrenat şi să primesc acest premiu pentru toată contribuţia mea în acest oraş şi, bineînţeles, la mine acasă. Sper ca, în continuare, domnul profesor Florin Bercean să aducă rezultate la fel de frumoase. Eu deocamdată nu ştiu ce voi face, dacă voi mai rămâne la Cluj sau mă voi retrage. La sfârşitul anului voi lua decizia finală", a precizat judoka Alina Dumitru.



„Sunt foarte emoţionată, cred că emoţiile sunt la fel de mari ca la olimpiadă. Vreau să le mulţumesc în special colegelor mele care se află astăzi aici şi le dedic şi lor acest titlu de cetăţean de onoare pentru că nu am obţinut singură această medalie, în spatele meu au fost ele, antrenorii mei. Le mulţumesc foarte mult", a precizat şi judoka Corina Căprioru.



Corina Căprioriu a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 la categoria competiţională 57 de kg. Performanţele sportive ale Corinei Căprioru au început în anul 2010, prin obţinerea  medaliei de aur la Campionatele Europene de profil, fiind urmate, în anul  2011, de câştigarea a încă două medalii de bronz la Campionatele Mondiale şi, respectiv, Europene de Judo. Cariera în competiţiile de senioare a Corinei Căprioriu mai cuprinde un număr impresionant de medalii obţinute în cadrul altor concursuri internaţionale: 9 de aur, 5 de argint şi 10 de bronz.



Judoka Alina Alexandra Dumitru a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, şi, respectiv, de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 când a devenit prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc. Pe lângă cele două medalii olimpice, judoka a mai obţinut un număr de 12 medalii, după cum urmează: şapte medalii de aur şi două de bronz la Campionatele Europene, precum şi trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale de Judo.

„Antrenorul clujean al lotului olimpic de judo, Florin Bercean, a obţinut la Jocurile Olimpice de la Londra două performanţe sportive de excepţie cu cele două judoka pe care le antrenează - Alina Alexandra Dumitru, respectiv Corina Căprioriu, motiv pentru care considerăm că se impune cu necesitate ca aceste realizări să fie apreciate la adevărata lor valoare" consideră consilierii judeţeni.

Halterofilul clujean Răzvan Martin a obţinut la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 medalia de bronz la categoria competiţională 69 de kg. Performanţa acestui sportiv este cu atât mai mare cu cât Răzvan Martin a reuşit să întrerupă cei 16 ani de pauză olimpică a halterelor româneşti, ultimul care a urcat pe podium fiind însuşi actualul preşedinte al Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996. De altfel, medalia de bronz obţinută la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 nu e singura pentru halterofilul clujean, acesta cucerind în ultimii doi ani şi două medalii de argint la campionatele europene de haltere.

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat  în luna august acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare” personalităţilor sportive pentru meritele deosebite ale acestora în ceea ce priveşte promovarea judeţului Cluj pe plan naţional şi internaţional.

image
Corina Caprioru
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite