Explozia de pe Paris s-a produs din cauza unei scântei electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din imobilul de pe Paris a rămas numai moloz în urma exploziei
Din imobilul de pe Paris a rămas numai moloz în urma exploziei

Ancheta preliminară a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj indică drept cea mai probabilă cauză pentru explozia de pe strada Paris ca fiind o scânteie electrică de la un aparat vechi sau o priză stricată. În explozia de pe strada Paris a sărit în aer un restaurant, iar mai multe case au fost afectate de deflagraţie.

Citiţi şi Trei răniţi în explozia de azi-noapte, de pe strada Paris

19 familii au fost afectate de explozia din Cluj-Napoca

Explozia din noaptea de 5 spre 6 februarie de pe strada Paris, când un restaurant a sărit în aer, a fost provocată de o scânteie electrică, pe fondul unei acumulări de gaz, susţin reprezentzanţii ISU Cluj.

"Scânteia putea porni şi de la un aparat electric vechi care are o pornire automată, de exemplu un frigider. Înainte de contact, se poate produce un arc electric din cauza prafului care se depune, a eroziunii, iar acest arc electric poate produce o energie calorică suficientă să producă o explozie", explică Andrei Biriş, purtător de cuvânt al ISU Cluj.

Scânteia putea porni şi de la o priză veche, sau o altă instalaţie electrică.

În ceea ce priveşte responsabilitatea celor de la E.ON Gaz, aceasta se opreşte la poarta imobilului, iar acumularea de gaze s-a produs în interiorul restaurantului.

În explozia de pe strada Paris clădirea ce găzduia restaurantul a fost rasă de pe faţa pământului, iaralte 14 case au fost afectate de deflagraţie. Potrivit calculelor Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, 19 familii ce locuiesc în zonă au fost direct afectate de explozie.

La nici două săptămâni distanţă, o altă casă a explodat în Cluj-Napoca, de data aceasta pe strada Caransebeş. Atunci, un bărbat de 61 de ani a ajuns la spital cu arsuri, iar casa în care locuia aproape a dat să se prăbuşească. ISU Cluj nu a finalizat, încă, ancheta în cazul exploziei de pe strada Caransebeş, şi nu poate înainta o dată exactă când vor fi prezentate concluziile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite