Experienţa germană e de folos liceelor tehnice clujene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceele tehnice din Cluj învaţă tot ce pot de la nemţi
Liceele tehnice din Cluj învaţă tot ce pot de la nemţi

Universitatea Tehnică din Cluj Napoca în parteneriat cu Institutul Tehnic Dr. Ing. Paul Christiani GmbH Co.&KG, din Germania şi S.C. Tera Impex S.R.L. din Sibiu a organizat o conferinţă de prezentare a unui proiect major pentru învăţământul preuniversitar tehnic clujean.

Proiectul este un parteneriat transnaţional pentru dezvoltarea învăţământului preuniversitar tehnic prin aplicarea sistemului german de proiecte pentru lucrări practice în atelierele şcolare din România.

La 14 luni de la debutul proiectului, rezultatele vizibile ale implementării acestuia sunt: au fost deja instruite sau sunt în curs de instruire 334 cadre didactice din învăţământul preuniversitar tehnic.

Pentru a susţine  învăţământultul românesc şi a sprijini pregătirea de forţă de muncă competentă, au fost traduse lucrări de practică pentru domeniile mecanică şi inginerie electrică şi electronică, au fost traduse şi  înregistrate CD-uri de software educaţional, au fost realizate manuale de instruire.

Caracterul inovativ al proiectului constă în modalitatea de transfer a informaţiilor şi  în structura programului de formare: pe lângă instruirea practică şi teoretică de care vor beneficia participanţii, se va organiza și un schimb de bune practici în Germania, unde participanţii vor intra în contact direct cu protagoniştii sistemului de învăţământ tehnic.

Proiectul este finanţat din bugetul naţional şi  din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite