Cluj: Expediţia "Velotour 2009", la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Expediţia "Velotour 2009", la final
Cluj: Expediţia "Velotour 2009", la final

Un grup de ciclişti, coordonat de clujeanul Victor Perdevară, a încheiat o adevărată aventură pe două roţi, care a însumat 1.600 de kilometri, prin Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania.

Coordonatorul proiectului, Victor-Constantin Perdevară, membru al Clubului de Cicloturism "Napoca", are deja la activ numeroase ture pe  două roţi. El a sintetizat tura în cifre: 35 de zile din care 25 de pedalat, 20 de nopţi în cort, 1.600 km în şaua bicicletei, din care 300 de kilometri pe drumuri neasfaltate, cu o medie de 65 de kilometri pe zi şi un maximum de 110, peste 100 de monumente vizitate şi 800 de fotografii.

"Un obiectiv important al expediţiei a fost verificarea hărtţlor existente, a stării căilor de comunicaţie şi adecvării infrastructurii de cazare şi alte servicii pentru turismul pe bicicletă, în vederea actualizării planului de Reţea Naţionala de Trasee Cicloturistice din România, la care Clubul de Cicloturism «Napoca» lucrează de peste un deceniu", se arată într-un comunicat al clubului clujean.

De asemenea, se mai precizează în documentul citat, acţiunea a vizat şi obiective mai generale, precum promovarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport ecologic cu rol recreativ, promovarea unui stil de viaţă activ şi sanatos, a interesului pentru cunoaşterea şi protecţia patrimoniului arhitectonic şi natural al României şi pentru dezvoltarea turismului activ nemotorizat.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite