Examenul de Bacalaureat scapă de grevă, la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Cluj a anunţat că aproximativ 7.000 de candidaţi din Cluj înscrişi pentru susţinerea BAC-ului, îşi vor putea da examenele.

„BAC-ul se va susţine în condiţii normale în toate cele 60 de centre din judeţ“, a anunţat, astăzi, inspectorul şcolar general Anca Hodorogea. Astfel, în vederea evitării unor eventuale blocaje în desfăşurarea examenelor, IŞJ Cluj a luat măsura înlocuirii cadrelor didactice care vor să intre în grevă, cu personal didactic auxiliar.

Potrivit inspectorului şcolar general, evaluarea candidaţilor va fi realizată de profesori evaluatori, respectiv în timpul susţinerii examenelor, sălile de examinare vor fi supravegheate de 1-2 asistenţi. „Conform legii, astăzi este ultima zi în care se pot face anunţuri de grevă, ceea ce reprezintă că BAC-ul nu va fi afectat. În cazul în care unii profesori nu vor dori să încheie situaţia şcolară a elevilor, problema va fi rezolvată de directori“, a mai precizat Anca Hodorogea.

În prezent, conform statisticilor IŞJ Cluj, în judeţ s-au înscris în jur de 7.000 de candidaţi pentru BAC 2010. În cursul zilei de mâine, inspectoratele din ţară vor participa la o videoconferinţă cu Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în vederea definitivării procesului de examinare.
Intrarea în grevă a fost anunţată de profesori din cadrul a 15 instituţii de învăţământ din Cluj, printre care Liceul „Sigismund Toduţă“, Colegiul Naţional „George Bariţiu“, Liceul „Mihai Eminescu“ şi  Liceul „Liviu Rebreanu“ din Turda.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite