Ex-prefectul Călin Platon a fost arestat pentru 29 de zile, după ce a călcat pe trecerea de pietoni o mamă şi un bebeluş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prefect de Cluj Călin Platon a fost arestat preventiv, astăzi seară, pentru 29 de zile, de către Judecătoria Cluj-Napoca, pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi vătămare corporală gravă.

UPDATE 21.30  Fostul prefect de Cluj Călin Platon, reţinut după ce a accidentat pe o trecere de pietoni o femeie şi un bebeluş, acesta din urmă murind, a fost arestat preventiv,  astăzi seară, pentru 29 de zile, de către Judecătoria Cluj-Napoca,

Astăzi, la ieşirea din sediul Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) Cluj, Călin Platon a declarat, din nou, că regretă cele întâmplate şi că va plăti "în faţa legii şi a lui Dumnezeu". Mai mult, fostul prefect a arătat că în momentul producerii tragediei era orbit de soarele care apunea. El a fost reţinut astăzi pentru 24 de ore şi a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, unde poliţiştii au cerut procurorilor să-şi însuşească propunerea de arestare preventivă pe care ulterior au susţinut-o în instanţă.

Călin Platon, aflat la volanul unui Volkswagen Passat a accidentat vineri seară o mamă (32 de ani) şi bebeluşul acesteia (3 luni), pe o trecere de pietoni de pe strada 1 Debembrie 1918. Potrivit martorilor, copilul a fost proiectat din cărucior într-un copac. Bebeluşul a murit duminică, la Clinica de Neurochirugie, unde a fost operat. Mama copilului, Ioana Jakab urmează a fi operată astăzi. Potrivit unuia dintre vecinii familiei, în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică fostul prefect a apelat la cei mai buni medici din oraş în vederea salvării micuţului, respectiv pentru operarea mamei. Călin Platon avea permisul suspendat din data de 5 august, iar dovada de circulaţie provizorie era valabilă până în 20 august. Călin Platon a fost sancţionat pentru depăşirea limitei de viteză maximă admisă în localitate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite