Evenimentele toamnei la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna aduce la Cluj câteva zeci de mii de studenţi, dar şi concerte de anvergură. Teatrele şi operele îşi încep stagiunile şi anunţă premiere de calitate. În ceea ce priveşte sportul, nume mari sunt aşteptate în oraş.

Stagiunea artistică a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca va fi una dintre cele mai bogate şi ambiţioase din ultimii 20 de ani, anunţă directorul teatrului Tompa Gabor. Piesa de teatru „Măsură pentru măsură”, de William Shakespeare, va fi jucată în premieră pe data de 22 septembrie în regia lui Matthias Langhoff. Totodată, în 5 octombrie, pe scena teatrului va avea loc premiera spectacolului „Alcoolicii”, de Visky Andras, în regia lui Gabor Tompa, iar pe 8 octombrie, „Lysistrata”, de Aristofan, regia Dominique Serrand. La sfârşitul toamnei, iubitorii de teatru vor avea ocazia să asiste la Teatrul Maghiar la spectacolul „Roşia Montană”, în regia Gianinei Cărbunariu.

Pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, în această toamnă va fi prezentată în premieră piesa „Ultimul mesaj al cosmonautului către femeia pe care a iubit-o cândva în fosta Uniune Sovietică”, de David Greig, în regia lui Radu Afrim. Spectatorii o vor putea viziona în deschiderea stagiunii teatrale.
O nouă ediţie a festivalului de muzică „Toamna Muzicală Clujeană”, este anunţată pentru luna octombrie la Cluj. Evenimentul ajunge anul acesta la a 44-a ediţie, fiind cel mai longeviv festival de muzică clasică din România. Vor participa muzicieni din toată lumea, iar concertele vor avea loc în mai multe locuri din oraş, precum Casa de Cultura a Studenților, la Academia de Muzică sau Biserica Reformată.

Bayern Munchen, în noiembrie

În ceea ce priveşte sportul, în această toamnă pe stadionul din Gruia vor veni nume grele de pe scena fotbalistică mondială. Prima partidă din Champions League care se va desfăşura în Cluj va fi CFR - Basel, pe 15 septembrie. CFR va întâlni apoi, în deplasare, pe AC Roma şi Bayern Munchen. Bayern Munchen va juca la Cluj în data de 3 noiembrie, iar pe Roma în iarnă, pe 8 decembrie.

Gătit în aer liber, şi muzica electronică de calitate

În perioada 10-12 Septembrie, în parcarea Polus Center se va desfăşura Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. Evenimentul se află la a patra ediţie şi este organizată de asociaţia culturală ACEEA, coordonată de clujeanul Radu Zărnescu. În cadrul evenimentului,  Şuie Paparude va susţine un concert.

În puburile şi cluburile din Cluj, toamna aduce, pe lângă miile de clienţi întorşi din vacanţă şi o serie de concerte ale unor trupe locale sau din Bucureşti.  Printre cele mai semnificative evenimente se numără concertul Audiofly din clubul Midi. Cei doi DJ vor concerta din nou în faţa publicului clujean în data de 24 septembrie.

Block-bustere cu greutate

În a doua jumătate a lunii septembrie va avea loc premiera horrorului SF „Resident Evil, Afterlife”, al patrulea film din notoria serie. Rolul principal continuă să fie deţinut de Milla Jovovich. Filmul este realizat în format 3D. Premiera în România şi, implicit la Cluj, are loc pe 17 septembrie.
La sfârşitul lui septembrie va avea loc şi premiera „Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule”, în regia lui  Oliver Stone, cu Shia LaBeouf, pe care îl cunoaşteţi din Transformers, şi starul Michael Douglas. 

La sfârşitul lui noiembrie va rula în premieră Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I, în care eroul Harry continuă să se lupte cu forţele răului. În ceea ce priveşte filmul românesc, la Cluj vor rula două premiere în această toamnă: „Marţi, după Crăciun”, în regia lui Radu Muntean. Filmul a fost primit cu aplauze şi în cadrul TIFF 2010. În cinematografe va rula începând cu 17 septembrie. Cealaltă premieră, drama „Medalia de onoare”, în regia lui Peter Călin Netzer, îl are în rolul principal pe Victor Rebengiuc şi va rula din 12 noiembrie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite