Evaluare Naţională 2012: ISJ Cluj nu va depuncta elevii care au ales subordonata predicativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Cuibus (centru), la o conferinţă de presă în calitate de inspector şcolar general
Valentin Cuibus (centru), la o conferinţă de presă în calitate de inspector şcolar general

Inspectorul şcolar general din Cluj, Valentin Cuibus, spune că a trimis la Bucureşti o înştiinţare prin care anunţă că elevii clujeni participanţi la Evaluarea Naţională, în jur de 5.000, nu vor fi depunctaţi dacă au considerat predicativă acea subordonată ce a pus în dificultate şi academicienii.

Valentin Cuibus spune că inspectorul şcolar de limba şi literatura română din acdrul ISJ Cluj, Horia Corcheş, a trimis la Bucureşti o adresă prin care anunţă că la Cluj nu se depunctează elevii care au considerat că propoziţia subordonată bucuclaşă este predicativă. Aceasta după ce Horia Corcheş a cerut părerea universitarilor clujeni.

„Ştiinţific, acea subordonată este subiectivă. Ţinând cont de gradul de dificultate a frazei, se acceptă drept corectă şi varianta de subordonată predicativă. Elevii ce au spus şi şi-au argumentare alegerea fiind subordonată predicativă nu denotă o lipsă de cunoştinţe, ci un alt mod de interpretare. Ambele soluţii se acceptă", a citit inspectorul şcolar general Valentin Cuibus, din adresa trimisă la Bucureşti.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite