„Eşti şomer? Ia un telefon!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10.000 de şomeri din judeţele Cluj şi Alba vor primi gratuit cartele şi telefoane mobile pentru a putea fi anunţaţi despre locurile de muncă vacante. Primele 1.000 de cartele cu număr şi cinci euro credit pentru şomeri au ajuns la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

Proiectul cu finanţare europeană care presupune oferirea a 10.000 de cartele şi telefoane mobile şomerilor din judeţele Cluj şi Alba este gata să înceapă. În valoare de 3,7 milioane de euro, acesta este implementat de către AJOFM Cluj şi are ca scop facilitarea contactului dintre agenţie şi şomeri, care vor putea fi anunţaţi telefonic despre locurile de muncă vacante. Proiectul ete o premieră pentru România". „Săptămâna viitoare urmează să primim şi primele 100 de telefoane mobile", a precizat Vasile Apătean, reprezentant AJOFM Cluj. Cu toate că furnizorul aparatelor a dorit să rămână anonim, fiind vorba de o sponsorizare, din informaţiile „Adevărul" reiese că telefoanele mobile provin de la fabrica Nokia de la Jucu.

La angajare, telefoanele se returnează

După anunţul făcut de AJOFM Cluj despre implementarea acestui proiect, şomerii clujeni s-au înghesuit la sediul instituţiei pentru a primi câte un telefon nou, gratuit. Interesul lor a scăzut brusc în momentul în care au fost informaţi de angajaţii AJOFM cu privire la condiţiile în care pot intra în posesia unui telefon şi a unei cartele cu cinci euro credit. „Toţi şomerii intră în baza noastră de date. Dacă acceptă prelucrarea datelor prin call center-ul nostru, atunci sunt încadraţi şi în grupul ţintă al proiectului. Dar de telefoane mobile beneficiază doar cei care nu deţin un telefon mobil. În plus, cei care primesc telefoane trebuie să semneze un angajament şi să se conformeze cerinţelor noastre. Altfel, cui nu-i convine să primească un telefon gratis?", a mai spus Apătean.

Citiţi în „Adevărul de Cluj" condiţiile care trebuie îndeplinite pentru obţinerea unui telefon cu cartelă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite