Eşti şomer? Primeşti telefon şi cartelă gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii clujeni şi cei din Alba Iulia au acum o şansă în plus pentru a-şi găsi un loc de muncă. Ei vor primi gratuit cartele şi telefoane mobile pentru a putea fi sunaţi şi anunţaţi despre locurile de muncă vacante.

Începând cu 1 august, şomerii din judeţele Cluj şi Alba vor primi, printr-un proiect cu finanţare europeană de 3,7 milioane de euro, telefoane mobile ieftine şi câte o cartelă cu număr şi cu 5 euro credit, implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

Astfel, şomerii vor fi anunţaţi în legătură cu locurile de muncă vacante şi vor fi îndrumaţi să se prezinte la angajatori într-o anumită zi şi la o anumită oră.

„N-am avut un mobil niciodată în viaţa mea. Am un copil de crescut, e la şcoală. Sunt singură, de dimineaţă până seară adun cartoane, abia strâng 20 de lei pe zi. Mai plătesc şi chirie. Foarte bine, să ne dea telefoane! Mă duc chiar luni la Forţele de Muncă"
, a spus Iuliana D., o clujeancă în vârstă de 29 de ani care spune că s-a săturat de câte ori a bătut drumul la AJOFM, în speranţa obţinerii unui loc de muncă.


image

Ideea i se pare bună şi Roxanei Kulcsar, de 25 de ani, care a lucrat în confecţii până a rămas şomeră. „Am trei copii, vreau să mă angajez. E tare greu. Bine că am aflat de acest lucru, am să merg la AJOFM, mă vor îndruma cei de acolo ca să primesc un telefon", a spus tânăra.

Proiectul Call Center iniţiat de AJOFM Cluj se va finaliza în august 2013. La sfârşitul lunii august, Call Center-ul de la AJOFM Cluj va fi vizitat de 35 de şefi de servicii publice de ocupare a forţei de muncă din Europa. „În urma unui parteneriat cu un operator de telefonie mobilă, am primit pentru derularea acestui proiect 30.000 de minute şi 5.000 de sms-uri pe lună. De asemenea, şomerii vor putea fi anunţaţi şi în cazul în care va fi organizată o bursă a locurilor de muncă", a spus Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite