Emil Boc: „Nu se doresc alegeri corecte dacă nu se instalează camere video în secţiile de votare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc este de părere că guvernanţii nu doresc alegeri corecte
Emil Boc este de părere că guvernanţii nu doresc alegeri corecte

Fostul preşedintele al Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca că actuala guvernare nu doreşte organizarea unui referendum corect, atâta timp cât nu se vor amplasa camere video în secţiile de votare. Boc a arătat că există o hotărâre de Guvern semnată inclusiv de Victor Ponta care reglementează folosirea camerelor video la alegeri.

Emil Boc consideră că cererea PDL de amplasare de camere video în secţiile de votare este una corectă şi posibilă, „absolut necesară pentru a garanta corectitudinea referendumului".

"Am văzut că premierul Victor Ponta a spus că nu a auzit de aşa ceva, de amplasare de camere video în secţiile de votare, după care a menţionat că dacă este posibil, cu plăcere să se amplaseze camere video. Aş vrea în acest sens să le amintesc tuturor, şi în primul rând Guvernului, că în 2009 la alegerile prezidenţiale am avut camere video în secţiile speciale şi acest lucru a fost reglementat printr-o hotărâre de Guvern (numărul 1045 din 23 septembrie 2009), o hotărâre de Guvern care în articolul 10 se precizează că prefecţii, cu sprijinul primarilor, instalează camere web conectate la calculator cu suficientă capacitate de stocare în secţiile de votare. Această hotărâre de Guvern , semnată de mine, a fost contrasemnată de miniştrii PSD, Dan Nica, Ecaterina Andronescu, Marian Sârbu, inclusiv de Victor Ponta. Miniştrii ştiu de această hotărâre de Guvern care a reglementat folosirea camerelor video la alegerile. Alegerile prezindenţiale au putut avea camere video, iar referendumul pentru demitere nu poate avea acelaşi tratament? Dacă nu se vor amplasa camerele video înseamnă că nu se doreşte un referendum corect", a precizat Emil Boc.

Acesta a mai arătat că aceste camere video există în plus faţă de 2009, iar totul depinde de decizia primului ministru Victor Ponta şi de implementarea în teritoriu a unei asemenea soluţii.

Referindu-se la solicitarea PDL de a instala camere video în secţiile de votare, premierul Victor Ponta a declarat că el nu a mai auzit de camere video în secţii de votare, dar că nu are nimic împotrivă.

"Orice se poate face, facem. Dacă sunt cereri imposibile să se adreseze Ministerului de Interne. Nu am mai auzit niciodată de camere de luat vederi în secţiile de votare. Ştiu că sunt camere video în sălile de la bacalaureat, iar dacă exisă o posibilitate, cu mare placere", a declarat Ponta duminică dimineaţa, la Iaşi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite