Cluj: Trei şantiere dintr-o lovitură pentru Emil Boc (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Trei şantiere dintr-o lovitură pentru Emil Boc (GALERIE FOTO)
Cluj: Trei şantiere dintr-o lovitură pentru Emil Boc (GALERIE FOTO)

Primul-ministru a făcut un tur al celor două şantiere mari de infrastructură din judeţ şi a inaugurat centura de ocolire a municipiului Gherla. Emil Boc a promis că de Ziua Naţională a României se va circula pe cei 42 de kilometri ai Autostrăzii, între Turda şi Gilău.

Primul-ministru le-a promis clujenilor că vor scăpa de o parte din traficul greu din oraş de Ziua Naţională a României, pe când va fi deschis traficul pe tronsonul de 42 de km al Autostrăzii Transilvania, dintre Turda şi Gilău.

Aflat la cea de-a treia vizită pe autostradă din luna mai încoace, ultima fiind pe 5 iulie, Emil Boc a remarcat volumul mare de lucrări care s-a făcut de atunci. „În acest moment avem garanţia că, de Ziua Naţională a României, cei 42 de kilometri de autostradă de la Turda la Gilău vor fi terminaţi şi clujenii vor scăpa de coşmarul traficului greu”, a spus Boc.

Autostrada arată bine

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că plăţile către constructorul autostrăzii sunt la zi şi că nu există datorii faţă de compania Bechtel. „Domnul Berceanu se va bate, în fiecare an, să găsească finanţări miraculoase”, a declarat Boc, citat de Mediafax.

Boc şi Berceanu au fost însoţiţi de mai mulţi parlamentari, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj. Prim-ministrul a mai spus că în prezent sunt asfaltaţi 30 de kilometri din tronson, iar în perioada următoare va fi tras ultimul strat de uzură.

Inaugurată după trei săptămâni

Centura de cinci kilometri de ocolire a municipiului Gherla, ce scurtează sensibil drumul către nordul ţării pe Drumul European 576, a fost inaugurată cu mare fast astăzi, la trei săptămâni după finalizarea lucrărilor.

Investiţia de 7,5 milioane de lei a fost finalizată pe 22 iulie. „S-a vrut inaugurarea azi, mai ales datorită sărbătorii de la Nicula, unde sunt aşteptaţi mulţi oameni, dar încă mai lucrăm la acostamente. Am vrut să arătăm că s-a lucrat şi nu s-a stat degeaba”, a declarat Ion Pantelimon, directorul DRDP Cluj.

Au curs banii pentru centură

Centura de Sud-Est (Vâlcele-Apahida) a municipiului Cluj-Napoca, proiect început în 2006, a costat până astăzi 267 de milioane de lei. Chiar dacă iniţial au fost calculate la 60 de milioane de euro, costurile finale sunt estimate în prezent la 150 de milioane de euro. Potrivit directorului DRDP Cluj, Ion Pantelimon, către constructor au fost plătiţi în acest an 180 de milioane de lei, dintre care 110 milioane au fost restanţe din anii trecuţi.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite