Cluj: Miron Elisei trăieşte doar pentru concursuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Miron Elisei trăieşte doar  pentru concursuri
Cluj: Miron Elisei trăieşte doar pentru concursuri

A organizat concursul de mountain bike care s-a desfăşurat pe crestele de lângă Cluj-Napoca, weekendul trecut, şi la care au participat 400 de ciclişti

Tânărul Miron Elisei, multiplu laureat al concursurilor cicliste pedalează de peste zece ani. „Îmi place bicicleta, natura, dar în special muntele“, spune el. Aşa că le-a combinat. De la plimbarea cu bicicleta a ajuns la competiţii de rezistenţă, de zeci de kilometri, peste 15 întreceri pe an, naţionale sau internaţionale. În paralel, de şase ani organizează concursuri la Cluj.
Este primul an în care s-a dedicat exclusiv organizării. Deşi ar fi trecut cumva peste stresul organizatoric, pentru a pedala pe munţi în competiţie, o operaţie de apendicită l-a forţat să se ocupe doar de coordonarea evenimentului. De circa trei luni a trecut la treabă. Alegerea traseului, pe drumuri forestiere, găsirea celor peste 50 de voluntari, materialele promoţionale, rezervările de camere, colaborarea cu poliţia, ambulanţa. Cea mai mare satisfacţie a fost când au sosit la competiţie mai mulţi străini, câteva zeci, din Ungaria, Italia, Ucraina şi Anglia. Sosirea străinilor a fost favorizată de promovarea virtuală a concursului. „Am permis înscrierea online, permiţând în acelaşi timp şi studierea traseului“.
Surpriza a fost şi numărul redus de abandonuri, doar 20 de ciclişti renunţând să continue cursa, dar şi creşterea numărului de concurenţi de aproape patru ori faţă de prima ediţie.

Localnicii au inversat indicatoarele

Problemele nu au fost însă puţine. Au învăţat multe din primele două ediţii. Trei motociclişti au străbătut non stop cele două rute, de 50 şi de 80 de kilometri, pentru a evita surprizele. Există din păcate „binevoitori“ care modifică marcajele din amuzament. „Anul trecut mai mulţi concurenţi s-au rătăcit din acest motiv. Acum am reuşit să evităm devierile de la traseu, verificând şi duminică dimineaţa marcajele“, a spus Elisei. După finalul concursului, bicicliştii nu se mai dădeau duşi, nici după nouă ore de la start, când oficial competiţia luase sfârşit. Aceştia au petrecut până târziu, profitând şi de masa gratuită oferită de organizatori. Deşi încă mai lucrează la statistici, gândul îi merge deja la ediţia viitoare.
Vrea să organizeze şi o competiţie doar pentru profesionişti: „Pe lângă maraton vom organiza la anul şi un concurs de cross-country, proba olimpică, în special pentru sportivii legitimaţi, care înseamnă un circuit de aproximativ 5 km ce va fi parcurs în mai multe ture, însemnând aproximativ 2 ore ca durată totală“.
Va încerca ca în 2011 să se înscrie sub tutela Uniunii Internaţionale a Cicliştilor (UCI). Împreună cu firma Maros, încearcă şi reunirea celor mai importante maratoane cicliste din ţară.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite