Elevii de la Liceul "Eugen Pora" nu primesc burse. Primăria Cluj spune că greşeala este a contabilei liceului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi părinţi nemulţumiţi că elevii de la Liceul "Eugen Pora" nu au primit nicio bursă de merit sau de perfomanţă au cerut vineri Consiliului Local să revizuiască listele cu bursele, în condiţiile în care există peste 200 de elevi care ar merita aceste tipuri de burse.

„Nemulţumirea noastră e că Liceul «Eugen Pora» este singurul liceu de pe raza municipiului care a primit zero burse de merit, zero burse de performanţă, zero burse de studiu şi 50 de burse sociale. Şi copiii noştri se califică să primească aceste burse de performanţe şi dorim să se revizuiască aceste liste de către Direcţia Economică a Primăriei şi să se facă o rectificare de buget ca şi copiii noştri să primească burse, ca şi ceilalţi copii din alte şcoli", a spus Ramona Trâncă, părinte.

Ramona Trâncă a arătat că în acest moment, la Liceul "Eugen Pora“ există 203 elevi care merită aceste burse.

„Noi nu înţelegem discrepanţa dintre o anumită şcoală şi altă şcoală. Sunt şcoli care primesc 728 de burse şi alte şcoli precum «Eugen Pora» sau Liceul «Avram Iancu», în care foarte mulţi elevi sunt olimpici, primesc 11 burse de merit, respectiv patru burse de performanţă. Înţeleg că există diferenţe de performanţe între şcoli, dar Şcoala «Horea», care este o şcoală generală, are 415 burse de merit aprobate şi Liceul «Avram Iancu» are 11 burse aprobate şi «Eugen Pora» nu are niciuna", a spus Cristina Nechifor, un alt părinte.

Primăria Cluj-Napoca: e o greşeală a contabilei liceului

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, sumele de bani pentru burse către şcoli au fost alocate prin HCL 80/2012 pe baza solicitărilor şi calculelor fiecărei şcoli în parte.

„Conducerea şcolii decide cum să-şi împartă banii alocaţi, câte şi ce fel de burse oferă eleviilor, iar în cazul şcolii «Eugen Pora» este vorba de o greşeală a celor care au calculat nevoile financiare pentru acoperirea burselor", a declarat Andrada Rarău, reprezent al Biroului mass-media din cadrul primăriei.

Contabila Liceului "Eugen Pora" a declarat că va formula un punct de vedere în această problemă, după consultarea cu directorul şcolii. Ulterior, doar directorul liceului a mai făcut precizări.

Bursele sociale înaintea celor de merit

Legat de situaţia burselor şcolare în semestrul II al anului şcolar 2011 - 2012 de la Liceul Teoretic "Eugen Pora", directoarea Dorina Borza precizează că fondurile alocate de Primărie şi gestionate de liceu nu sunt suficiente pentru plata integrală a burselor.

„Am considerat prioritară plata burselor sociale. Ulterior, am făcut demersuri pentru suplimentarea fondurilor pentru a nu prejudicia dreptul elevilor de a beneficia de burse. Ne manifestăm disponibilitatea pentru rezolvarea situaţiei şi suntem deschişi dialogului pentru găsirea soluţiilor în favoarea elevilor. Considerăm că astfel putem susţine performanţa şi-i putem încuraja şi motiva în activitatea lor", a declarat Dorina Borza, directoarea liceului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite