Elevii clujeni vor sta la şezătoare ca-n Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şezătoare cu elevi (foto: adevarul)
Şezătoare cu elevi (foto: adevarul)

Elevii clujeni vor ţese şi vor coase ca pe vremea bunicilor la şezătoarea de la Bedeciu, la marginea Apusenilor. Manifestarea va avea loc sâmbătă, 25 februarie, fiind organizată de Şcoala Populară de Arte "Tudor Jarda" Cluj-Napoca.

Şcoala Populară de Artă "Tudor Jarda" organizează sâmbătă, 25 februarie, în satul Bedeciu, la o şezătoare tradiţională. La aceasta vor participa elevii de la clasele de ţesut-cusut şi de canto ale şcolii „Tudor Jarda". Clasele de ţesut-cusut vor fi coordonate expertul Elvira Gavriş, iar cea de canto, de Claudiu Ciotleuş. Şezătoarea va avea loc în muzeul de artă tradiţională al doamnei Elvira Gavriş, membru al Academiei de Artă Tradiţională de la Sibiu.

Şezătoarele erau, mai demult, o formă de întrajutorare comunitară, un loc de petrecere plăcută a timpului în nopţile lungi de iarnă, dar şi de derulare a unor obiceiuri şi de învăţare a deprinderilor de viaţă şi de muncă. „Tudor Jarda" îşi doreşte să reînvie obiceiul şezătorii care a stat secole de-a rândul la baza vieţii sociale, culturale şi economice a lumii ţărăneşti.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite