Cluj: Elevii clujeni au devenit campioni naţionali la protecţia mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Elevii clujeni au devenit campioni naţionali la protecţia mediului
Cluj: Elevii clujeni au devenit campioni naţionali la protecţia mediului

Proiectul de reabilitare a Canalului Morii câştigător al Olimpiadei Naţionale Şcolare de Proiecte de Mediu de la Iaşi

Doi elevi clujeni au obţinut premiul întâi la Concursul Naţional de proiecte de mediu, organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării desfăşurat în acastă săptămână la Iaşi.


Valentin Peştean şi Remus Bacalu, elevi la Grupul Şcolar Industrial Terapia au prezentat proiectul „Canalul Morii din Cluj, între dezastru ecologic şi reabilitare”, cu care i-au devansat pe colegii timişoreni în clasamentul final. La competiţie au participat peste 200 de elevi din toată ţara, pe categoria gimnaziu şi liceu.


Clujenii au demarat la începutul anului o campanie de sensibilizare a opiniei publice, legată de starea în care se afla Canalul Morii, care traversează zona centrală a municipiului. În urma semnării petiţiei de către câteva mii de clujeni, autorităţile locale au demarat acţiunea de decolmatare a canalului, din apropierea Parcului Central şi au promis introducerea acestuia în proieteleprioritare ale municipalităţii.

Tinerii au militat pentru curăţarea întreguui parcurs al canalului, inclusiv în zona acoperită, pentru eliminarea mirosurilor neplăcute, care în luna iunie, cu ocazia lucrărilor, deveniseră insuportabile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite