Elevi din Dolj şi Vâlcea se înscriu la licee din Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa trei sute de elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţe din Transilvania, dar şi din alte judeţe ale ţării vor să se înscrie la licee din municipiul Cluj-Napoca, unde şansele de a urma o facultate sunt mai mari.

Inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Peter Tunde, a declarat, joi,  că înscrierile la liceu pentru elevii care au trecut de evaluarea naţională au început, joi, la centrul special de la sediul instituţiei. "Joi au început înscrierile la liceele din Cluj-Napoca prin completarea opţiunilor şi avem circa trei sute de elevi absolvenţi de clasa a VIII-a care provin din judeţe ale Transilvaniei – Maramureş, Alba, Bistriţa-Năsăud, Sălaj - atraşi de şansa de a urma aici, ulterior, o facultate. Avem şi elevi care au venit cu părinţii din judeţele Dolj şi Vâlcea pentru a se înscrie la un liceu clujean. Asta e opţiunea părinţilor, un liceu din Cluj-Napoca, iar elevii vor intra în repartizarea computerizată. Unii au completat între 10 şi 15 coduri de licee. Completarea opţiunilor în fişele de înscriere s-a desfăşurat la centrul special care funcţionează în sediul ISJ Cluj”, a spus Peter.

Cele mai căutate licee

Mama unei eleve din judeţul Maramureş a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că fiica sa a studiat limba germană încă de la grădiniţă şi ar dori să urmeze cursurile Liceului "George Coşbuc", unde se învaţă intensiv această limbă. "Va fi o problemă cu cazarea, să vedem cum o vom putea rezolva", a spus aceasta. Cele mai căutate licee din Cluj-Napoca de către elevii din alte judeţe sunt cele din zona centrală, precum "Emil Racoviţă", "Gheorghe Şincai", "George Coşbuc". Repartizarea computerizată are loc în 14 iulie.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite