Ei sunt milionarii Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Vuza
Ştefan Vuza

Clujul rămâne pe locul doi în topul oraşelor cu cele mai multe prezenţe în Top Forbes 500 Miliardari, după Bucureşti, chiar dacă are cu doi milionari în euro mai puţin decât în 2010 - 33 faţă de 35.

Primii trei clujeni prezenţi în acest top sunt, în ordine, Ştefan Vuza, Horia Ciorcilă şi Teofil Mureşan. Ocupantul locului trei şi-a păstrat averea constant, dar a urcat în acest an două poziţii. Valentin Olimpiu Nicola, care ocupa locul trei anul trecut, cu o avere de 60 de milioane de euro, a ajuns în acest an pe locul 13, cu o avere de 20-25 de milioane. În acelaşi timp, Bela Urasi a urcat două poziţii faţă de anul trecut, dar averea sa este cu 5-10 milioane de euro mai mică. Nici averea lui Sorin Ghiţe sau Arpad Paszkany nu au rămas intacte - aceştia au cu 15, respective 10 milioane de euro mai puţin faţă de anul trecut.

Topul celor mai bogaţi clujeni

Cei doi clujeni care au ieşit din Topul Forbes 500 Miliardari sunt Nicolae Iulian Badiu şi Radu Ioan Vlas, care aveau anul trecut averi de 9-10 milioane de euro, respectiv 8-10 milioane de euro.

Femei în top

Erika Hristea este cea mai bogată clujeancă şi ocupă poziţia 230 în top. Aceasta are o avere de 20-21 de milioane de euro, obţinută din afaceri de import şi distribuţie de materiale de construcţii. Silvia Fodor, ocupanta poziţiei 289 în top, este co-proprietara EuroGsm, cu o avere de 15-16 milioane de euro. Elena Grec, proprietara West City Hotel, ocupă poziţia 340 în top cu o avere de 13 milioane de euro. Aceasta a pierdut 59 de poziţii faţă de anul trecut.

Cele mai bogate familii

Familia Silaghi este cea mai bogată din judeţ. Aceasta ocupă locul cinci în Cluj şi 120 în Forbes 500 Miliardari, cu o avere de 38-40 de milioane de euro, adică aceeaşi valoare ca şi anul trecut. Familia Tecar, ocupanta locului 193, şi-a diminuat averea cu 2-4 milioane de euro, în timp ce Adriana şi Ştefan Cristea, aflaţi pe locul 432, au pierdut 6-7 milioane de dolari.

Aflaţi de pe forbes.ro:

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite