Cluj: Ecologiştii au cerut instanţei blocarea lucrărilor la Parcul Feroviarilor, făcute de Clubul CFR Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu a depus, astăzi, la Judecătoria Cluj-Napoca, o cerere de ordonanţă preşedinţială, pentrususpendarea oricăror lucrări la Parcul Feroviarilor.

Militanţii pentru păstrarea obiectivului ca fiind unul public au argumentat că Parcul peroviarilor este „parte  a monumentului istoric <<Ansamblulu Urban Centrul Istoric al oraşului Cluj>>“. Ei cer suspendarea lucr[rilor până la obţinerea unei autorizaţii de construcţie necesară unor lucrări la un monument istoric.

Într-un comunicat postat pe site-ul Clubului CFR 1907, semnat de preşedintele Iuliu Mureşan, cinducerea clubului precizează ce anume lucrări face în acest parc.

„CFR 1907 Cluj a facut o cerere de reamenajare a parcului, de igienizare a zonei si a vegetatiei, cu fonduri proprii. In urma solicitarii noastre catre Primaria Cluj, s-a eliberat un certificat de urbanism. Incepand cu anul trecut, s-a demarat un proces de curatare si igienizare, in urma caruia s-au transportat tone de resturi vegetale, gunoaie, moloz etc. Dupa o investitie din fonduri proprii apartinand CFR 1907 Cluj de peste 2 mil. de euro, parcul feroviarilor isi va recapata functiunea de parc, refacandu-se imprejmuirea, terenurile de fotbal pe zgura si pe gazon care existau, terenurile de tenis, patinoarul natural, locurile de joaca pentru copii, fantana arteziana, aleile, se va regazona tot parcul, se vor planta arbori si arbusti ornamentali, se vor reface aleile si iluminatul si se va reface digul de pe malul Somesului, care se va transforma intr-o zona de promenada, iluminata si cu banci, iar cladirea administrativa de la intrarea in parc va fi renovata„, se precizează în comunicat.

Cererea va fi judecată în data de 20 aprilie 2010.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite