Echipa de suflet a Clujului, cumpărată de doi fraţi milionari din Bucureşti.Suporterii rezervaţi în legătură cu tranzacţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Walter
Florian Walter

Fraţii Bultoc, proprietarii unui grup de firme din industria auto, cu o avere estimată de revista Capital la 45 de milioane de euro, sunt noii proprietari ai clubului „U“ Cluj, după ce negocierile cu investitori din Germania s-au încheiat cu controverse. Clubul are datorii de aproape 2 milioane de euro.   

După ce a refuzat oferta neamţului Volker Diergardt, de la firma de consultanţă DK Sportler beraten, Florian Walter a decis să vândă pachetul majoritar de acţiuni al Universităţii Cluj fraţilor Bultoc, informează gsp.ro. Noul antrenor al „studenţilor” va fi Marius Şumudică, după ce Dorinel Munteanu, primul contactat pentru a prelua banca tehnică a „alb-negrilor”, a refuzat. Şumudică va avea la „U” Cluj un salariu lunar de 8.000 de euro şi ar putea debuta luni împotriva echipei sale de suflet, Rapid Bucureşti. Sub patronatul fraţilor Bultoc, noul preşedinte al clubului clujean va fi fostul impresar Traian Gherghişan.

Au făcut bani din vânzarea de maşini
Călin şi Gheorghiţă Bultoc au o avere estimată,  conform topului Capital, la circa 50 de milioane de euro şi deţin afaceri în domeniul auto, dezvoltare imobiliară, servicii de publicitate şi altele. În 2010, în Topul Forbes fraţii Bultoc erau trecuţi cu o avere de 24 de milioane de euro. În 2010, Forbes relata:  Proprietari peste grupul de firme Meridian, fraţii Bultoc (Călin şi Gheorghiţă) şi‑au văzut businessul auto în cădere liberă în ultimii doi ani. Scăderea sectorului de piaţă pe care aceştia activează le‑a redus afacerile la jumătate, iar perioada de criză i‑a obligat să strângă cureaua şi să renunţe la circa 30% din angajaţi, la unele firme. În paralel, principalele firme din portofoliu, respectiv Meridian Vest, Meridian Sud sau Meridian Business Grup, au înregistrat scăderi cuprinse între 20% şi 30% a cifrei de afaceri faţă de anul precedent, iar profitul a fost nesemnificativ în 2009.
Pe lângă vânzare şi service auto Dacia şi Renault, grupul Meridian mai are activitate de taxi, leasing, dar şi vânzări auto second-hand. În businessul celor doi fraţi se mai regăsesc şi companiile de taxi Meridian şi Naţional, cu un parc auto de peste 1.000 de maşini din gama Dacia‑Renault, dar şi Skoda. Investiţiile derulate de fraţii Bultoc au depăşit 6,5 milioane de euro în cele două showroomuri auto bimarcă."

Lider al suporterilor: "Aşteptăm primele investiţii clare"
Bogdan Blaga, unul dintre liderii suporterilor Universităţii, este reţinut în a califica tranzacţia făcută de Florian Walter: "Până nu se anunţă oficial şi până nu vedem primele investiţii clare rămân rezervat. Voi susţine că s-a făcut un lucru bun atunci când voi vedea că s-au plătit primele datorii ale clubului." În legătură cu posibila preluare de către investitori germani a clubului, Blaga a arătat: "Investitorii germani au venit cu multă credibilitate, e lăudabil că şi-au manifestat interesul pentru a intra în fotbalul românesc, pentru că ştiau ce probleme sunt aici, ştiau cum funcţionează sistemul. Au fost mai multe informaţii pe surse conform cărora aceştia nu ar fi aşa de serioşi pe cât am crezut noi, însă nu mă pot pronunţa pentru că nu am informaţii în acest sens".

Cum au fost nemţii trimişi la plimbare de Walter. Au oferit 2 milioane de euro
Siteul ucluj.ro a prezentat oferta pe care nemţii au făcut-o proprietarului Universităţii, Florian Walter: "Păcat că nu aţi acceptat oferta noastră de preluare a datoriilor de 1,75 milioane de euro ale SC Universitatea Cluj SA, plus 250.000 de euro pentru 98% din acţiunile SC Universitatea Cluj SA. Am ajuns să îndrăgim acest club şi am fi ajutat cu mare plăcere la ridicarea sa. Însă nu suntem în primul rând fani ai ”U” Cluj, ci o firmă cu gândire antreprenorială, de aceea nu putem accepta pretenţiile Dumneavoastră. Bineînţeles, avem înţelegere pentru punctul Dumnevoastră de vedere şi pentru interesul Dumneavoastră de a obţine un preţ cât mai mare" . Oferta nemţilor nu include milionul de euro din drepturile TV care va intra în ianuarie direct în contul fiscului. Dacă veţi avea interes să discutaţi din nou cu noi despre vânzare sau despre sprijin pentru ”U” Cluj, nu ezitaţi să ne contactaţi." Siteul mai relatează că întâlnirea de luni dintre nemţii care au dorit să cumpere Universitatea Cluj şi patronul Florian Walter a durat doar câteva minute, după care cei doi posibili investitori au fost scoşi din birou. Walter le-a cerut înapoi şi cărţile de vizită, spunând că sunt "neica nimeni". Walter nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste informaţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite