E Claro: CFR e în genunchi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii Axente şi Curtean au marcat de trei ori în poarta lui Nuno Claro, spulberând CFR-ul, o echipă care nu mai aminteşte cu nimic de campioana sezonului trecut. Timişoara şi-a revenit, reuşind prima victorie în Liga 1, după ce a trecut de CFR Cluj, scor 3-2. În schimb, ardelenii au probleme serioase în startul sezonului, strângând doar patru puncte din trei etape!

Timişoara s-a învăţat cu răsturnările de scor. După ce au fost conduşi cu 3 goluri de finlandezii de la MyPa în Liga Europa, bănăţenii au egalat miraculos şi au mers mai departe.

La fel şi în primele două etape, când alb-violeţii au fost mereu nevoiţi să revină pe tabelă. Filmul s-a repetat şi aseară în Banat, contra campioanei de anul trecut, CFR Cluj. Trupa lui Petrovici a luat gol, dar a remontat imediat diferenţa şi s-a impus la două goluri, iar Axente a fost şi aseară omul-cheie al meciului.

Timişoara a început tare cu ardelenii, cu prima ocazie în minutul 2 al partidei. Axente s-a distrat cu defensiva oaspeţilor, iar Nuno Claro a fost salvat de gol doar de bară.

Oaspeţii au fost însă cei care au detonat bomba în Banat. Comicul Sepsi i-a oferit o pasă în stil brazilian, cu călcâiul, lui Bjelanovici, care s-a trezit faţă în faţă cu Taborda. Finalitatea era previzibilă, croatul marcând calm pentru 1-0. Timişoara nu a cedat jocul, iar la doar trei minute de la reuşita ardelenilor, Curtean a marcat un supergol, restabilind egalitatea.

În scenă a intrat apoi pe final de repriză Axente, care l-a întins şi el cu un şut pe Nuno Claro, pentru ca în minutul 36 să le dea lovitura de graţie clujenilor. Atacantul a pătruns pe zonă centrală, l-a driblat pe Nuno Claro şi a trimis în poarta rămasă goală. Axente a devenit salvatorul bănăţenilor şi aseară, contabilizând două goluri în Europa, marcate în cele două manşe, cu MyPa. Tot de el a fost adus şi un punct important în campionat, cu Gaz Metan, atunci când a egalat la 2.

Postul lui Mandorlini este în pericol

După pauză, gazdele au continuat asaltul la poarta lui Claro. Iar de la acealaşi Axente a plecat şi golul de 3-1. Atacantul l-a întins cu un şut pe Nuno Claro, pentru ca balonul să ajungă apoi la Curtean, care a reuşit „dubla", făcând inutil golul lui E. Kone din finalul meciului.

Dacă la Timişoara apele se liniştesc, cel puţin până la anunţata demisie a lui Gheorghe Chivorchian, la Cluj va începe furtuna.  Postul lui Mandorlini e ameninţat după un început de sezon dezastruos, unul în care echipa din Gruia nu a reuşit decât patru puncte, şi acelea obţinute cu un joc defectuos.

Telex

Primul gol pentru Bjelanovici. Noul atacant al clujenilor, Saşa Bjelanovici (32 de ani), a înscris contra timişorenilor primul său gol în Liga I.

Axente înscrie pe bandă rulantă. "Vârful" timişorenilor, Mircea Axente, a înscris până acum în aproape în toate partidele din acest sezon: câte un gol contra celor de la MyPa, atât în tur cât şi în retur, unul cu Gaz Metan şi unul contra CFR-ului. În total, patru goluri în cinci meciuri.

Cerere în căsătorie. În pauza meciului, crainicul a cerut ca toţi spectatorii să privească tabela, moment în care a rulat mesajul: "Alina, vrei să te căsătoreşti cu mine?". Ideea i-a aparţinut unui fan aflat în peluză, alături de iubita sa, ea acceptând cererea în căsătorie.

Mansour, suspect de ruptură musculară. Mansour s-a accidentat la antrenamentul dinaintea partidei, fiind suspect de ruptură musculară. În locul său, pe foaia de joc a fost trecut Iulian Tameş.

Record de audienţă. La meciul de aseară au asistat 20.000 de persoane, cei mai mulţi din acest sezon la un meci al timişorenilor acasă.

FC Timişoara 3

Taborda - Scutaru, Luchin, Cisovsky, Sepsi - Goga (Mera 86), Alexa, Magera, Bourceanu (Poparadu 90+1), Curtean (Zicu 79) - Axente. Antrenor: Vladimir Petrovici

CFR Cluj 2

Nuno Claro - Panin, Cadu, Piccolo, Edimar - Dani (E. Kone 71), G. Mureşan, Culio - Hora (Alcantara 89), Bjelanovici, Deac (Traore 66). Antrenor: Andrea Mandorlini

Goluri: Curtean (28, 58), Axente (36) / Bjelanovici (25), E. Kone (90+2)

Stadion „Dan Păltinişanu": 20.000

Arbitru: Alexandru Deaconu

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite