EXCLUSIV Regizori de Oscar, invitaţi la TIFF 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii celui mai mare festival de film din ţară au dezvăluit primele detalii despre evenimentul din acest an. Danny Boyle, Gus Van Sant, Milos Forman şi Ben Kingsley au fost invitaţi la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, organizat în perioada 28 mai - 6 iunie.

Cei patru regizori au primit, până în acest moment, invitaţii la TIFF 2010. Unul dintre ei va fi invitatul special, însă organizatorii festivalului nu au primit până în acest moment nicio confirmare.

„Sunt mulţi invitaţi pe care îi vizăm şi pe care deja i-am abordat, prin invitaţii oficiale trimise în aşa fel încât să poată include TIFF-ul în agenda personală pe 2010. Putem înşirui câteva nume care au primit invitaţii la festivalul din acest an, precum Gus Van Sant, Milos Forman, Ben Kingsley sau Danny Boyle, însă până în acest moment nu avem nicio confirmare. Sunt discuţii şi negocieri în funcţie de programul foarte încărcat de altfel al fiecăruia dintre ei”, ne-a spus Oana Răsuceanu, PR manager al TIFF.

Cine sunt regizorii de Oscar invitaţi

Portofoliul fiecărui VIP care a primit până acum invitaţii din partea organizatorilor festivalului clujean conţine cel puţin un premiu Oscar, de la realizatorul celebrului film „Slumdog Millionaire” şi până la actorul care a jucat în rolul lui Gandhi, în filmul cu acelaşi nume.

          Ben Kingsley                           Danny Boyle                               

      

image
image
image
image

Gus Van Sant                           Milos Forman

Rolul a fost interpretat de Ben Kingsley, care a primit un premiu Oscar, două Globuri de Aur şi două premii BAFTA pentru modul în care l-a portretizat pe liderul indian Mahatma Gandhi. A mai primit trei nominalizări la „Oscar pentru  Bugsy” (1991), „Sexy Beast” (2000) şi „House of Sand and Fog” (2003).
Danny Boyle este un regizor şi producător britanic câştigător al premiului Oscar în urmă cu doi ani, pentru filmul „Slumdog Millionaire”. Printre filmele sale cele mai cunoscute se numără şi „Trainspotting” şi „28 Days Later”.

Miloš Forman a cunoscut succesul cu filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, un alt succes fiind „Amadeus”, pentru care a câştigat un premiu Oscar alături de actorul Murray Abraham. Regizorul Gus Van Sant, al patrule invitat la TIFF, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru Cel mai bun Regizor pentru filmul său din 1997, „Good Will Hunting”.

TIFF 2010 va parodia „2012” sau „In Bruges”

Printre titlurile de film vehiculate pentru campania din acest an s-au aflat 2012 sau In Bruges, potrivit Oanei Răsuceanu. Astfel, sunt şanse mari ca sloganul festivalului din acest an să se bazeze pe unul din aceste filme. Dacă anul trecut, de exemplu, a fost parodiat filmul Brokeback Mountain, în acest an organizatorii ar putea parodia sfârşitul lumii printr-un potop, acesta fiind subiectul filmului „2012”, sau aventura a doi asasini plătiţi în cel mai bine păstrat oraş medieval din Belgia, subiectul filmului „In Bruges”.

„În acest moment lucrăm intensiv la găsirea/conceperea unei noi campanii de promovare a festivalului. La editia din acest an vom merge mai departe pe ideea deja cunoscută şi, credem noi, foarte îndrăgită de publicul TIFF şi anume parodierea unei teme sau a unui film celebru. Printre titlurile de film vehiculate pentru campania din acest an s-au aflat <<2012>> şi <<In Bruges>>”, a precizat Răsuceanu.

Preţul biletelor va rămâne acelaşi

Bugetul din acest an al festivalului va fi în jur de 1 milion de euro, iar preţul biletelor va fi acelaşi ca şi în ediţia de anul trecut, potrivit Oanei Răsuceanu. Un alt plus pe care organizatorii TIFF vor să-l dea evenimentului este proiecţia zilnică a unui film în Piaţa Unirii din centrul municipiului Cluj-Napoca.
De asemenea, organizatorii vor relua proiecţiile speciale pentru copii din cadrul TIFF, punând un şi mai mare accent pe acest proiect educaţional, prin implicarea mai multor şcoli din judeţul Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite