EXCLUSIV „OZN-uri” din Franţa deschid TIFF 2011 (FOTO şi VIDEO SPECTACULOASE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Film „Transilvania” se va deschide vineri cu o reprezentaţie spectaculoasă a trupei franceze de teatru stradal Quidams. Cei cinci membri ai companiei vor apărea în Piaţa Unirii pe piciorange de doi metri, iar costumele lor se vor umfla pe parcusul reprezentaţiei. „Personajele vor arată într-un final precum nişte OZN-uri”, anunţă organizatorii.

VEZI AICI O GALERIE FOTO SPECTACULOASĂ

Festivalul Internaţional de Film „Transilvania” din Cluj-Napoca se va deschide oficial vineri, de la ora 20.30, în Piaţa Unirii, cu o prestaţie spectaculoasă a trupei franceze de teatru stradal Quidams.

teatru tiff

Imagine dintr-un spectacol din Maroc

Cei cinci actori, care au susţinut o reprezentaţie chiar şi la Campionatul Mondial de Fotbal din Franţa din 1998, dar şi la Bienala Dansului din Lyon, în 2002, vor susţine pentru prima dată un spectacol public în România.

După discursurile oficialilor TIFF, actorii îşi vor face apariţia pe nişte picioroange de circa doi metri, îmbrăcaţi în costume albe. Ele se vor umfla pe parcusul spectacolului, „Visul lui Herbet”, cu ajutorul unui recipient cu heliu, cu care este prevăzut fiecare costum. „Spectacolul te invită să visezi. Parcă ai fi într-o cu totul altă lume. Personajele se metamorfosează pe parcursul spectacolului, de la o situaţie la alta. Într-un final ele arată ca nişte OZN-uri. Deşi sunt personaje diforme, ele sunt foarte simpatice datorită faptului că par grăsuţe. Va fi o deschidere cât se poate de spectaculoasă”, a promis Miki Branişte, coordonatorul secţiunii de teatru din cadrul TIFF.

VEZI AICI CUM VA ARĂTA SPECTACOLUL


Revdherbert de luukastor

Luna vegheză TIFF

Pentru ca spectacolul să fie unul complet, costumele din pânză ale actorilor vor fi prevăzute cu LED-uri, iar aceştia vor dansa în jurul unei luni, şi ea luminată, care se va înălţa la cer. „Nu e deloc uşor să dansezi la circa patru metri înălţime. Cei cinci sunt actori profesionişti care îmbină circul, cu dansul”, a mai spus Miki Branişte.

Trupa de teatru de stradă Quidams a susţinut spectacole pe toate continentele, în peste 200 de oraşe din lume. În România, ei au mai susţinut o reprezentaţie acum cinci ani, însă în cadrul unui eveniment privat. În cadrul deschiderii oficiale a celei de-a zecea ediţii a TIFF, eveniment moderat de Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului, va fi prezentat şi un montaj cu cele mai spectaculoase momente ale primelor nouă ediţii.

image

Expoziţie de colecţie

La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi celebrul designer Doina Levintza. Ea îşi va aduce la TIFF câteva dintre cele mai spectaculoase costume de teatru şi film, realizate de-alungul carierei acesteia. Clujenii vor putea admira costumele, premiate cu Gopo în 2009, ale filmului «Restul e tăcere», în regia lui Nae Caranfil, dar şi din alte pelicule extrem de îndrăgite de spectatorii români, precum «De ce trag clopotele, Mitică?», «Profetul, aurul şi ardelenii», «Dincolo de nisipuri», «Ultima noapte de dragoste» sau «Orient Express», în regia lui Sergiu Nicolaescu. Doina Levintza va mai aduce la Cluj costumele realizate pentru spectacole de teatru precum Richard al III-lea, în regia lui Mihai Măniuţiu sau „Hic sunt leones”, în regia lui Dan Puric.
Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, de la ora 19.30, în hotelul-emblemă al Clujului, Continental.

TIFF se mută în cartiere

Anul acesta, spaţiilor tradiţionale ale TIFF li se vor adăuga câteva noi, precum Casa de Cultură a Studenţilor, Odeon Cineplex, curtea interioară a Centrului Cultural Francez, dar în premieră, proiecţii de filme în aer liber vor avea loc în cartierul Mănăştur. În fiecare seară, de la ora 22.00, mănăşturenii vor avea ocazia să vadă filme TIFF gratis, în zona complexului Nora.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite