Cluj: EXCLUSIV VIDEO Pasagerii români au fost lăsaţi de izbelişte la Roma mai bine de o zi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: EXCLUSIV VIDEO Pasagerii români au fost lăsaţi de izbelişte la Roma mai bine de o zi (GALERIE FOTO)
Cluj: EXCLUSIV VIDEO Pasagerii români au fost lăsaţi de izbelişte la Roma mai bine de o zi (GALERIE FOTO)

Zborul care ar fi trebuit să aducă acasă mai mulţi români din Italia a avut o întârziere record. Pasagerii au aterizat aseară, la ora 23.00, pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, după ce cursa lor urma să sosească de la Roma de mai bine de o zi. Vezi o GALERIE FOTO, iar mai jos imagini surprinse în aeroport de unul dintre pasageri.

Citeşte şi
Cluj: Coşmarul pasagerilor blocaţi pentru o zi la Roma (FOTO)
Cluj: Emoţii şi lacrimi după o cursă aeriană care a întârziat 28 de ore (GALERIE FOTO)

Avionul Wizz Air care ar fi trebuit să transporte pasagerii la Cluj-Napoca duminică seara, a fost lovit de un fulger, potrivit reprezentanţilor companiei, iar defecţiunile tehnice au creat o întârziere care i-a obligat pe români să-şi petreacă o zi întreagă pe aeroportul Fiumicino din Roma.

Speriaţi, încărcaţi de emoţii, iar unii chiar cu lacrimi în ochi, pasagerii români au păşit pe poarta aeroportului clujean aseară, la ora 23.00. Şi-au luat rudele şi apropiaţii în braţe, cei din urmă aşteptându-i în aeropor încă de ieri.

Pasagerii s-au plâns de condiţiile improprii oferite de compania aeriană în Italia, dar şi despre faptul că ieri au fost nevoiţi să aştepte toată ziua în aeroportul din Roma. Daniel Amzăr, purtătorul de cuvânt al Wizz Air, susţine că a informat constant reprezentanţii aeroportului italian cu privire la situaţie, însă nu-şi explică de ce unii pasageri nu au fost anunţaţi.

Fără apă şi fără mâncare

Românii au fost cazaţi la un hotel de patru stele după ora 1.00, iar a doua zi au fost nevoiţi să aştepte îmbarcarea de la primele ore. Au aşteptat în zadar, cursa lor decolând abia luni, în jurul orei 21.00. „Am fost ţinuţi acolo fără mâncare, fără apă, deoarece unii nu mai aveam bani pentru a ne cumpăra”, ne-a spus băimăreanca Valeria Giurgiu, una dintre pasageri. Aceştia au primit doar o masă, luni la prânz.

Aceştia au sunat la ambasadă şi la Consulatul general al României în Italia, însă nimeni nu le-a dat nicio mână de ajutor. Mai mult decât atât, personalul aeroportului şi al companiei aeriene refuzau să le ofere detalii. „Wizz Air nici măcar nu avea o reprezentanţă acolo, iar ceilalţi angajaţi ai aeroportului nu ne spuneau nimic”, a afirmat clujeanca Bianca Chiorean.

A filmat clipele de coşmar

Traian Cif, unul dintre românii care au rămas blocaţi pe aeroportul italian, a filmat clipele prin care au trecut pasagerii. „Adevărul” a intrat în posesia înregistrării, care ne-a fost trimisă de pasager. În prima parte a filmuleţului, grupul de români sunt filmaţi în timp ce se îndreaptă spre hotel, unde au fost cazaţi în jurul orei 1.30.

În a doua parte a acestuia puteţi vedea cum românii au aşteptat o zi întreagă avionul, şezând chiar pe jos. Printre aceştia s-au aflat şi mai mulţi copii şi o femeie în vârstă de 80 de ani.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/aeroport roma romani.flv iurl=/editor_files/Image/aeroport roma romani foto.jpg wmurl=/editor_files/Image/adev_tv.jpg width=320 height=240 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false



Zborul, amânat de la o oră la alta

Irena şi Cristian Suciu au vizitat Roma într-o scurtă vacanţă, iar după experienţa trăită în aeroportul italian, cei doi au rămas cu o impresie relativ plăcută. „Am lucrat ca o mare echipă, aveam grijă unii de alţii. Principala problemă întâmpinată acolo a fost faptul că nu ne spunea nimeni ce se întâmplă”, a povestit Cristian.

„Ne-au pierdut bagajele, după care le-au recuperat şi apoi iar le-au pierdut”, ne-a povestit acesta.

Potrivit lui Cristian, grupul de 130 de persoane a fost anunţat că avionul lor pleacă la ora 11.00, după care a intervenit o nouă amânare. Acest lucru s-a întâmplat până la ora 21.00, când aproximativ 60 de persoane s-au îmbarcat în avionul ce urma să-i aducă la Cluj. Restul pasagerilor au ales alte curse.

image



Nu este pentru prima dată când un avion al companiei Wizz Air suferă defecţiuni. Cursa Cluj-Roma, din 2 noiembrie, a avut o întârziere de peste două ore, motivul invocat fiind aceleaşi probleme tehnice.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite