E.On a mai făcut o stradă praf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doi ani după ce a fost modernizată, strada Codrului arată jalnic. Localnicii din cartierul Dâmbu Rotund sunt supăraţi că, de o lună, strada Codrului arată ca şi când n-ar fi fost modernizată acum doi ani.

Strada Codrului din cartierul clujean Dâmbu Rotund arată ca şi când ar trebui reabilitată, deşi a fost modernizată în urmă cu doi ani şi arăta impecabil până acum o lună. Acum nu mai arată, din cauza lucrărilor de înlocuire a conductelor de gaz. Oamenii care locuiesc în zonă sunt deranjaţi de modul în care s-au făcut reparaţiile la stradă şi nu înţeleg de ce schimbarea acestor conducte de gaz nu s-a putut face în urmă cu doi ani, când s-au asfaltat străzile şi s-au făcut trotuarele.  

image

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA CUM ARATĂ ACUM STRADA CODRULUI

„Luna trecută, cei de la E.On.Gaz, şi-au adus aminte că ei nu au schimbat ţevile. De ce s-au putut înlocui aceste ţevi în urmă cu doi ani? Nu există niciun fel de coordonare între firme şi instituţii? Dar, de fapt, să nu ne mirăm, că doar locuim în România, nu în Vestul Europei. În fiecare zi mă întristez  când vin acasă şi văd atâta nepăsare faţă de lucrul altuia. Nu există nicio scuză pentru ceea ce se întâmplă aici. Strada, din punct de vedere calitativ, nu va mai fi la fel. Păcat...", spune Ingrid Filep, o clujeancă de 34 de ani, proiectant de profesie, ce locuieşte pe strada Colonia Breaza şi trece zilnic cu maşina pe strada Codrului, când se întoarce de la serviciu.

Ce găsesc curios localnicii de pe strada Codrului şi de pe străduţele adiacente e că nimeni nu le spune de ce le sunt sparte trotuarele din faţa caselor, ce ţevi se înlocuiesc. „De o lună lucrează, iar azi, pe la ora 10.00, m-am trezit că-mi sparg trotuarul din faţa casei", afirmă Vass Csaba, 53 de ani, sculer-matriţer de profesie, care locuieşte la nr. 57 pe strada Codrului.

Lucrări programate acum

Responsabilii Biroului de Presă al Primăriei Cluj-Napoca spun că străzile Colonia Breaza (unde au început recent lucrările de înlocuire a ţevilor) şi Codrului au fost modernizate de către administraţia locală prin programul „288 de străzi". Lucrarea la strada Colonia Breaza a fost finalizată în septembrie 2008, iar pe strada Codrului, în octombrie 2009. Proiectul „288 de străzi" a fost realizat de către firma „Tirrena Scavi", iar valoarea totală a acestuia a fost de 51.210.339 de euro.

„E.ON Gaz a avut 17 intervenţii în zonă şi urmează să înceapă lucrările de reabilitare ale străzilor avariate, pe propria cheltuială", spune Iulia Perşa de la Biroul Mass Media al Primăriei Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al E.ON Gaz Distribuţie, Oana Trandafir, susţine că firma are în derulare în Cluj-Napoca mai multe proiecte de investiţii, unul dintre acestea vizând înlocuirea, pe strada Codrului, a circa doi kilometri de conducte din oţel cu altele noi, de polietilenă, mai rezistente. Investiţia este de circa un milion de lei, iar lucrările vor fi terminate la sfârşitul acestei săptămâni. „Imediat după finalizarea lucrărilor, E.ON va notifica firma specializată, autorizată de autorităţile locale pentru lucrări de asfaltare în Cluj-Napoca, să demareze lucrările pentru refacerea carosabilului, costurile fiind suportate de compania noastră. Lucrările de investiţie se fac după un program dinainte stabilit. E.ON Gaz depune toate eforturile pentru ca lucrările de reabilitare a sistemului de distribuţie să se realizeze în aşa fel încât disconfortul creat de aceste lucrări să fie cât mai redus", afirmă Oana Trandafir.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite