Dushyant Maradia învaţă clujenii să joace cricket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indianul a adus în oraşul de pe Someş unul din cele mai populare sporturi din lume, cricketul. În maximum cinci ani, doreşte să formeze o echipă formată exclusiv din clujeni.

Dushyant Maradia a venit din India, la Cluj, pentru a studia medicina, în 2004. Nu a putut sta departe de cel mai popular sport din ţara lui natală, cricketul. A ţinut morţiş să-şi găsească câţiva parteneri de joc, pentru primele  partide de cricket jucate vreodată în oraşul de pe Someş. La început a reuşit să adune doar alţi patru jucători, însă azi numărul celor care practică la Cluj al doilea cel mai popular sport din lume a ajuns la 15, odată cu înfiinţarea primului club de profil din oraş. „Eu am vrut să fac Cluj Cricket Club, încă din 2006, însă aveam nevoie de sprijin pentru asta. Am găsit anul acesta sprijin din partea Cricket România, aşa că am putut înfiinţa la sfârşitul lunii martie primul club de cricket din Cluj”, a declarat Dushyant Maradia.

Clujenii pot învăţa cricketul

Acum cei aproximativ 15 tineri se întâlnesc în weekend, de cele mai multe ori pe un teren de fotbal din Feleacu, unde joacă aproximativ cinci ore sau pe terenul din spatele complexului expoziţional Expo Transilvania, unde atrag de foarte multe ori privirile clujenilor. “Mulţi ne spun <ah, oină>, sesizând o asemănare dintre cele două sporturi. Clujenii par tot mai interesaţi. Am fost contactaţi de trei clujeni, care şi-au arătat interesul în vederea practicării cricketului”, a spus acesta. De altfel, medicul îşi doreşte ca în maximum cinci ani, Clujul să aibă o echipă de cricket formată exclusiv din români. Acesta intenţionează ca odată ce va găsi cel puţin cinci clujeni interesaţi să practice acest sport, să amenajeze un campus de pregătire, pe un teren sintetic de fotbal închiriat. În schimbul a 25 de euro pentru studenţi şi 50 pentru restul, clujenii vor putea învăţa şi vor putea juca cricket sub îndrumarea unui antrenor profesionist din Anglia, timp de un an şi vor avea la dispoziţie echipament de joc.

Vrea să introducă cricketul şi în şcoli

Dushyant intenţionează să negocieze cu autorităţile clujene pentru obţinerea unui teren, destinat cricketului, dar şi să introducă în şcolile clujene cricketul. „În felul acesta s-ar putea continua şi tradiţia oinei. Am dori să introducem în şcoli acest sport. Ne-am gândit iniţial la Şcoala Internaţională, însă nu e nimic concret. Vom purta negocieri şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean”, a mai spus medicul. Dushyant a fost unul din cei trei membrii ai Cluj Cricket Club, care au reprezentat România la Campionatul European de Cricket, clasându-se pe locul al şaselea. “A fost prima competiţie la care a participat România. A fost foarte bine, atâta vreme cât am bătut echipe mult mai experimentate, precum Ungaria, care a şi câştigat competiţia”, a conchis medicul.

Profil: 10.08.1982, India
Educaţie: Medic rezident în anul al III-lea în Cardiologie
Starea civilă: Căsătorit

Ce-i place: „Când am timp liber îmi place să ies la o terasă pe Eroilor, de pildă. Pietonalul de pe Eroilor mi se pare extrem de occidental. Îmi plac clujenii şi liniştea pe care ţi-o oferă Clujul”

Ce nu-i place: „Nu-mi place când plouă la Cluj. Ploile ne-au dat peste cap toate meciurile de cricket programate între cluburile din România”


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite