Cluj: Cursa morţii „Eu sunt împăcat faţă de Dumnezeu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Cursa morţii „Eu sunt împăcat faţă de Dumnezeu”
Cluj: Cursa morţii „Eu sunt împăcat faţă de Dumnezeu”

Adi Cordoş, taximetristul găsit, sâmbătă, cu un cadavru în maşină, a fost prezent la reconstituirea traseului

Cordoş a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat, dar a făcut tot ce i-a stat în putere să-l salveze pe Lucian Lazăr. Poliţiştii au găsit, marţi, un martor cheie care poate elucida misterul incidentului.

Misterul asupra morţii lui Lucian Lazăr (55 de ani), care a fost găsit sâmbătă dimineaţă, la ora 4.00, în maşina taximetristului Adi Cordoş, începe să se destrame.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2, taximetristul a plecat la volanul maşinii, în stare avansată de ebrietate, cu prietenul său Lucian Lazăr. În jurul orei 4, a fost depistat de colegi şi poliţişti lângă complexul Diana din Cartierul Gheorgheni cu cadavrul în maşină. Autoturismul a fost găsit cu o aripă îndoită, cu pneurile dezumflate şi cu urme de iarbă şi pâmânt pe scutul maşinii. Cordoş a declarat, atunci, că nu ştie cum a ajuns cadavrul acolo. 

Cursă periculoasă prin Borhanci

Poliţiştii au reconstituit, marţi, traseul pe care taximetristul băut l-a făcut, în perioada de timp dintre ora la care a fost văzut ultima dată de martori şi ora la care poliţiştii l-au găsit. Acesta a trecut prin Colonia Borhanci, dovadă stând trei stâlpi de lemn culcaţi la pământ, legaţi încă cu sârmă ghimpată. Aceştia au culoarea ruginie, la fel ca şi urmele de pe aripa din dreapta autoturismului. De asemnea, într-un şanţ din apropiere au fost găsite urme de roţi şi fragmente ale ornamentelor, fapt care explică de ce s-a găsit pământ şi iarbă pe scut.

Martor ocular

Poliţiştii au identificat şi un martor care a văzut maşina. Chiar la ieşirea de pe păşunea lui Baciu Todor din Colonia Borhanci sunt urmele accidentului produs de Adi Cordoş. Baciu spune că a văzut, în dimineaţa de sâmbătă, cum maşina a ieşit din drumul principal şi a garat cu spatele pe aleea care duce la ferma lui. „Am auzit zgomotul motorului şi m-am îndreptat spre maşină cu o lanternă. Şoferul era rezemat de portieră şi vorbea agitat”, povesteşte ciobanul.

Nu a auzit ce vorbea, pentru că lătrau câinii. Când i-a văzut lanterna, şoferul a urcat şi a demarat în trombă. „Atunci a culcat stâlpii de pe marginea drumului”. A dispărut pe deal în sus. După câteva minute, maşina a coborât spre oraş. Roţile erau dezumflate. „Luminile făceau într-o parte şi alta a drumului. Ăla sigur o fost beat”, povesteşte Baciu.

Nu îşi aminteşte nimic

La reconstituire făcută de poliţişti a participat şi Adi Cordoş. El a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că nu-şi aminteşte nimic din acea noapte. Totuşi rămâne convins că a încercat să-l salveze pe pasager. „Eu sunt împăcat faţă de Dumnezeu, că am făcut tot ce se putea face pentru a-l salva pe Lucian”, a mai pus taximetristul.

Ipoteze

Legiştii au stabilit cauza decesului. Fractura coloanei vertebrale din zona cervicală (a gâtului) a provocat în final stopul cardiorespirator. Leziunile ar fi putut fi provocate de accidentul rutier, mai spun legiştii. Una din ipotezele anchetatorilor este posibilitatea ca în urma unui accident rutier, pasagerul să-şi fi pierdut viaţa. Intrat în panică, taximetristul ar fi rulat mai mult de o oră pe dealurile din jurul Clujului.

Reconstituire şi înmormântare

La aceeaşi oră cu reconstituirea, la cimitirul din Cartierul Mănăştur familia îndurerată îl conducea pe ultimul drum pe Lucian Lazăr, victima accidentului. Rudele şi apropiaţii nu-şi revin încă din şoc. „Nu cunoaştem detalii, ne vom interesa despre mersul anchetei”, ne-a declarat Sebastian Lazăr, unul din copiii defunctului, venit în grabă din Olanda.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite