Duelul viorilor revine la Cluj. Stradivarius şi Guarneri pe scena Operei Maghiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duelul viorilor, ediţia a doua (foto: organizatorii evenimentului)
Duelul viorilor, ediţia a doua (foto: organizatorii evenimentului)

Clujenii care îndrăgesc muzica clasică pot asculta marţi, 2 septembrie, de la ora 19.00, la Opera Maghiară un concert susţinut cu două viori de excepţie, create de lutieri la fel de celebri - Stradivarius şi Guarneri - , de către artiştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru.

Artiştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru se duelează pe scenele din România pe două viori celebre şi sunt arbitraţi de pianistul Horia Mihail, până pe 25 septembrie. După ce s-au întâlnit cu publicul din Moldova şi cu cel din sudul ţării, cei trei instrumentişti pleacă spre Ardeal şi Banat pentru concertele de la Sibiu (Sala Thalia - 22 septembrie), Timişoara (Sala Capitol- 23 septembrie), Cluj-Napoca (Opera Maghiară - 25 septembrie). Toate concertele încep la ora 19.

„Ideea principală este duelul, iar apariţiile noastre sunt considerate bătălii, dar fiecare poate să înţeleagă ce vrea din asta. Noi înţelegem că ieşim pe scenă să prezentăm ceva frumos, să îmbinăm sunete ale unor mari maeştri. Eu zic că amândoi cântăm cu mare plăcere şi că lucrul acesta se vede. Şi atunci bătălia nu ştiu cât e de bătălie, de fapt e o întâlnire între prieteni care fac muzică de plăcere şi, mai mult, reuşesc să şi prezinte cu succes publicului din ţară  două viori care merită din plin să fie cântate şi un repertoriu accesibil şi atractiv care să le pună în valoare", afirmă Liviu Prunaru, acre cânta cu vioara Stradivarius.

''Suntem cu toţii încântaţi de ceea ce s-a întâmplat până acum, răspunsul publicului este la nivelul aşteptărilor, la fel de cald ca şi cel de anul trecut. Acest turneu suscită foarte mult interes şi ne bucurăm să găsim doritori pentru genul nostru de muzică peste tot. Publicul este acelaşi atât în oraşele mari, cât şi în cele mici...'', spune Gabriel Croitoru, artistul ce foloseşte ca armă vioara Guarneri.

Biletele se pot achiziţiona de la casele de bilete ale sălilor de concert în care se vor desfăşura recitalurile. Un bilet pentru duelul din Cluj-Napoca costă 30 de lei şi poate fi cumpărat de la Opera Maghiară. Informaţii suplimentare pe www.duelulviorilor.ro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite