Duelul celor mai experimentaţi antrenori din Liga I: Vaslui-CFR e în această seară, la ora 22.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost antrenor al Universităţii Cluj, Hizo vrea să învingă cu orice preţ pe CFR, antrenată de bunul său prieten Sorin Cîrţu. FC Vaslui şi CFR vor oferi cel mai interesant meci al zilei, în fieful lui Adrian Porumboiu, care vânează primul titlu din istoria clubului

Cel puţin în ultimii ani, duelurile dintre FC Vaslui şi CFR au fost de fiecare dată spectaculoase şi tensionate. În jurul acestui meci, între două echipe din provincie finanţate de patroni ambiţioşi, care nu concep altceva decât performanţa, s-au creat de fiecare dată tensiuni şi orgolii de ambele părţi. Dacă Paszkany a avut deja performanţe demne de invidiat cu CFR, fostul arbitru Adrian Porumboiu încă nu a avut şansa să cucerească un titlu, dar formaţia moldoveană a intrat în categoria selectă a echipelor cu şanse reale la titlu.

Dacă în primii ani de când moldovenii au promovat, în 2005, CFR s-a impus în majoritatea disputelor, balanţa s-a mai echilibrat în ultimele sezoane. Anul trecut, clujenii nu au obţinut decât un punct din cele două confruntări cu vasluienii. Dacă meciul din etapa a 11-a a acestui sezon s-ar fi disputat în debutul campionatului, fotbalul românesc ar fi avut parte de o confruntare inedită, între un tehnician spaniol, Lopez Caro şi un italian, Andrea Mandorlini.

Ambii patroni au schimbat, însă, tehnicienii recent, astfel încât confruntarea va avea loc între doi români, Viorel Hizo şi Sorin Cîrţu. Deşi sunt prieteni vechi, „Dulăul“ îşi doreşte o victorie împotriva rivalei fostei sale echipe, „U“ Cluj, relaţiile sale cu „studenţii“ fiind în continuare foarte bune, în timp ce Cîrţu nu mai are voie să piardă niciun punct dacă se mai gândeşte la titlu.

Antrenori cu ştate vechi în prima ligă


Sorin Cîrţu şi Viorel Hizo se numără printre cei mai vechi tehnicieni din prima ligă. Au în comun faptul că ambii au antrenat Rapidul pentru o perioadă scurtă şi niciunul nu a obţinut performanţe remarcabile ca antrenor, neavând până acum şansa să pregătească formaţii de renume.

Viorel Hizo

Hizo se află la cel de-al doilea mandat pe banca Vasluiului

„Îl cunosc foarte bine pe Cîrţu, suntem prieteni, dar vineri (n.r. astăzi), noi vom câştiga. Din punctul meu de vedere, acesta este derby-ul etapei, pentru că se întâlnesc campioana de anul trecut şi echipa de pe locul 3. Aceste două formaţii au jucat finala cupei şi asta spune multe. Atât pentru mine personal, cât şi pentru echipă, este un meci special, între cluburile cu cele mai bune loturi“, a spus Hizo.

De partea cealaltă, Cîrţu a vorbit de obligativitatea victoriei, în condiţiile în care echipa sa are de recuperat zece puncte faţă de liderul din acest moment, Oţelul Galaţi. „La obiectivul pe care îl ai, trebuie să câştigi tot, nu ai nicio scuză. Îmi doresc să ne impunem la Vaslui pentru că o victorie ar crea o stare de spirit foarte bună la echipă. Nu ne prieşte schimbarea antrenorului la Vaslui, pentru că de obicei se crează o emulaţie în jurul echipei în astfel de cazuri, iar Hizo este un profesionist desăvârşit“, a declarat tehnicianul. Partida va începe la ora 22.00 şi va fi transmisă în direct de Digi Sport şi în format livetext pe adevarul.ro.

 
„Nu ne prieşte schimbarea antrenorului la Vaslui. Hizo e un profesionist desăvârşit“
Sorin Cîrţu, antrenor CFR Cluj


 „Îl cunosc foarte bine pe Cîrţu, suntem prieteni, dar astăzi noi vom câştiga“
Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite