Dragoste de Cluj: şi-au tatuat numele oraşului pe corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine şi-ar tatua cu vopsea permanentă numele oraşului în care trăieşte? Au făcut-o până acum zece clujeni, iar lista de aşteptare numără cel puţin 20 de persoane. Un salon de tatuaje din Cluj îi desenează gratuit pe cei care vor să-şi imprime pe piele iniţialele stilizate ale oraşului.

Iniţiativa îşi propune să încurajeze sentimentul de apartenenţă la comunitate.
Deschis în urmă cu un an, Old Bastard Tattoo este un salon aparte. Cei trei artişti care lucrează aici, Dorin, Robert şi Sorin, şi-au propus de la bun început să folosească generosul spaţiu în care funcţionează salonul, pe Bulevardul Eroilor, pentru a promova şi alte genuri de artă, de la pictură şi fotografie până la muzică. Astfel, de la sfârşitul anului trecut, Old Bastard Tattoo a devenit aproape sinonim cu Twisted Session, o serie de evenimente ce promovează câteva genuri muzicale mai puţin cunoscute la noi – rockabilly, psychobilly, surf-rock – şi încearcă să redefinească noţiunile de old school, vintage şi private-party, care merg foarte bine cu idea de tatuaj. Tot de la finalul anului trecut,, mai précis din 11 decembrie, când a fost lansat official site-ul Old Bastard, salonul a devenit locul în care-ţi poţi tatua gratuit iniţialele oraşului Cluj-Napoca.

Pentru un oraş frumos

Dorin, care a lucrat şapte ani în Statele Unite, a învăţat că nu este nici o ruşine să-ţi afişezi dragostea pentru ţară sau pentru oraşul în care trăieşti (în America, sloganul I LOVE NEW YORK a făcut istorie). Ideea tatuajelor cu iniţialele oraşului Cluj-Napoca s-a născut din dorinţa lui şi celorlalţi doi artişti de la Old Bastard de a aduna  în jurul salonului o comunitate de oameni care apreciază aceleaşi lucruri ca şi ei, inclusiv faptul că locuiesc într-un oraş atât de frumos ca şi Cluj-Napoca. „Vrem să-I fotografiem pe toţi cei care-şi fac tatuajul ăsta şi să punem pozele pe site, la un moment dat“, spune Dorin

image

30 de cereri până acum

Până acum s-au tatuat 10 persoane, majoritatea nefiind – un amănunt interesant – clujeni get-beget. Unul dintre ei este Ionuţ Titus Ileşoi (28 de ani), care şi-a tatuat iniţialele oraşului pe glezna piciorului drept. Ce l-a motivat? „În primul rând iubesc Clujul şi în al doilea rând mi-a plăcut designe-ul tatuajului“, a explicat el scurt. Realizarea tatuajului nu a durat mai mult de o jumătate de oră, dar pentru Ionuţ acele minute nu au reprezentat decât începutul, pentru că imediat şi-a făcut alte două tatuaje.  „Vrem să ne facem şi noi (artiştii de la Old Bastard – n.r.) şi mai avem încă vreo 20 de cereri. Timp să avem“, spune Dorin.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite