„Draculatura“ dă startul stagiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiera lunii septembrie - spectacolul „Draculatura" - care  tratează consecinţele receptării sociale în România a brandului „Dracula" se joacă duminică la Teatrul Maghiar de Stat.

Premiera din luna septembrie a Teatrului Maghiar se numeşte „Draculatura sau Proiectul Brand Stoker" şi poate fi văzută duminică, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Casa Tranzit. Piesa, una de teatru documentar, este semnată de regizorul de film Robert Lakatos (regizorul filmului „Bahrtalo" n.r.) şi de Cecilia Felmeri, dezbate consecinţele receptării sociale în România a brandului „Dracula", creat în mare parte de romanul lui Bram Stoker.

Personajul principal (existent şi în realitate) este directorul unei case culturale săteşti, care a scris un cântec despre Vlad Ţepes şi încearcă astfel să arate că domnitorul Ţării Româneşti nu a fost vampir. El vrea să ridice o statuie cu trei oameni traşi în ţeapă (un hoţ, un tâlhar şi un trădător) în faţa casei culturale, şi vrea să găsească modele pentru coloană.

„Draculatura" face parte din proiectul Uniunii Teatrelor din Europa, intitulat „Intrarea de Urgenţă", proiect realizat de artişti tineri ce prezintă opere axate pe fapte adevărate, pe istorisiri, pe probleme legate de vecinătatea statală, munca la negru, prostituţie etc.

Acest spectacol de teatru documentar poate fi văzut şi marţi, 20 septembrie, la ora 20.00, tot la Casa Tranzit.

Un alt spectacol - „Alcoolicii" - poate fi văzut luni, 19 septembrie, la ora 20.00, în sala studio a teatrului.

Bilete pot fi cumpărate zilnic, de la casa de bilete a Teatrului Maghiar, între orele 10.00-13.00, 16.30-18.30. Un bilet în sala studio costă15 lei, iar redus, 10 lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite