Două mii de clujeni la „meciul“ joburilor de pe Cluj Arena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primul târg de locuri de muncă organizat pe stadionul modernizat, 45 de firme au oferit peste 700 de locuri de muncă.

Cele mai multe job-uri au fost oferite în domeniul asigurărilor, vânzărilor, în IT şi în construcţii, iar potrivit organizatorilor, cei care şi-au depus CV-urile au fost atât şomeri, cât şi persoane care şi-au dorit schimbarea locului de muncă.

Aglomeraţie mare pe stadionul clujean unde firmele au căutat să recruteze personal în cele mai diverse domenii de activitate. Clujenii aveau şi motive să se înghesuie la eveniment, mai ales că   salariile oferite ajungeau şi la 2.000 de euro.  Cele 45 de firme participante au strâns aproximativ 4.000 de CV-uri. Cei mai căutaţi au fost muncitorii calificaţi şi inginerii.

„Oferim 40 de locuri de muncă în domeniul construcţiilor. Căutăm să angajăm ingineri, şefi de şantier, muncitori calificaţi, mecanici. Am primit foarte multe CV-uri, dar sunt probleme cu experienţa. Sunt foarte puţini cei care au experienţă, de aceea ne îndreptăm spre acele persoane care doresc să-şi schimbe locul de muncă şi au experienţă în domeniu. Le oferim pachete salariale atractive, maşină, diurnă, decontăm transport şi cazare pentru cei din funcţiile de execuţie care necesită deplasări în alte judeţe", a explicat Cristina Văcăraşu, de la Resurse Umane din cadrul firmei de construcţii Doralex.

O altă firmă care a strâns sute de CV-uri este Billa, care a oferit posturi de vânzători, lucrători comerciali, casieri, bucătari sau măcelari. Peste 200 de clujeni şi-au lăsat datele de contact, mai ales că experienţa nu era necesară, dar constituia un avantaj.

Se caută operatori de telefonie

La târgul de ieri, au fost prezente şi firme care nu puneau preţ pe experinţă, vârstă şi calificare. Acestea au fost cele mai căutate de tinerii şi studenţii clujeni care şi-au lăsat peste 100 de CV-uri la o astfel de firmă pentru postul de operator telefonie. „Oferim un salariu de încadrare destul de mare, bonuri de masă, asigurare medicală. Vârsta, calificarea, experienţa nu contează. Contează doar limbile străine, engleza, spaniola, franceza. Salariul este confidenţial", au precizat cei de la Contact Center.

Clujenii doresc schimbarea locului de muncă

Nu puţini au fost cei care s-au prezentat la târg pentru a-şi schimba locul de muncă cu ceva mai bine plătit. Cei mai mulţi angajatori şi-au îndreptat atenţia spre aceştia. „Lucrez la o fabrică de tricotaje, la călcătorie, este o căldură de nesuportat. Vreau să-mi găsesc un alt loc de muncă, m-aş muta, dar din rău în mai rău nu mă mut. Vreau să muncesc ca şi vânzătoare, mi-am lăsat CV-ul aici, la Billa. Am stat şi în şomaj, am făcut şi un curs de asistenţi de gestiune", ne-a precizat Maria, ( 47 de ani).

„Am 12 ani de experienţă în construcţii, opt ani de experienţă în străinătate. Sunt de profesie inginer constructor şi sunt director în cadrul unei firme de construcţii. Vreau să-mi schimb locul de muncă pentru că am contracte cu statul român şi nu m-au plătit. Mi-e silă de statul român, îmi datorează 100.000 de euro, m-au băgat în groapă", ne-a declarat un bărbat, care şi-a lăsat CV-ul la o firmă de construcţii participantă la târg.

„Vreau să îmi găsesc un alt loc de muncă, mai bine plătit, e normal, am venit să văd ofertele. Eu lucrez în domeniul construcţiilor, am experienţă în domeniu şi mă gândeam că poate găsesc un post de conducere mai bine plătit, dar am observat că se caută mai mult muncitori calificaţi, gen strungari şi lăcătuşi. Mi-am lăsat CV-ul, aştept să mă sune", ne-a precizat şi Radu, în vârstă de 45 de ani.

Proiect european

„Meciul" locurilor de muncă de pe Cluj Arena a fost organizat de compania KCMC - K Consulting Management and Coordination alături de Agenţia de Dezvoltare Comunitară "Împreună".  Târgul de locuri de muncă, „Nu renunţ!" face parte din proiectul N.O.R.D. (Nevoia de Orientare, Reorientare şi Dezvoltare) un proiect sprijinit şi cofinanţat din fonduri europene. Iniţiatorii acestui proiect le pun  la dispoziţie clujenilor un program în patru paşi: informare, consiliere, formare şi sprijin pentru angajare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite