Două licee din Dej, prădate de acelaşi hoţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două licee din Dej au fost prădate de acelaşi hoţ, neidentificat deocamdată de poliţişti.
Două licee din Dej au fost prădate de acelaşi hoţ, neidentificat deocamdată de poliţişti.

În doar două săptămâni, un bărbat de aproximativ 35 de ani a reuşit să fure bunuri în valoare de peste 4.000 de lei din două licee dejene.

Marţi după-amiază, hoţul a pătruns în incinta Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi", de unde a sustras un telefon şi 80 de lei. Chiar dacă liceul are paznic şi este supravegheat video, poliţia încă nu l-a prins pe făptaş. În data de 15 septembrie, se pare că aceeaşi persoană a sustras mai multe bunuri dintr-un alt liceu din Dej.

Bărbatul a fost văzut de mai mulţi martori, printre care un profesor şi un pedagog, însă aceştia susţin că hoţul nu a atras cu nimic atenţia. Se pare că totul s-ar fi întâmplat în doar câteva secunde. Bărbatul a intrat în biroul contabilităţii, a luat telefonul şi banii şi s-a facut nevăzut. Pe camerele de supraveghere se observă că bărbatul are 30-35 de ani, înălţime de aproximativ 1,70 metri, păr blond şi început de calviţie. 

Pe 15 septembrie, acelaşi hoţ a furat din laboratorul de informatică al Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian" două laptopuri în valoare de 4.000 de lei. „Furtul s-a produs după-amiază în jurul orei 16. Sistemul nostru de protecţie, pază şi ordine în timpul zilei este asigurat de către profesorii şi elevii liceului, după un program bine stabilit, dar în acea zi au avut loc mai multe şedinţe cu părinţii, aşa încât a fost un dute-vino continuu. Era greu să identificăm o persoană străină. Noi nu ne putem permite să angajăm o firmă pentru pază şi ordine", a spus Armand Dumitriu, director adjunct al liceului.

„În perioada septembrie-octombrie, pe raza municipiului Dej, în incinta a două unitaţi de învăţământ s-au produs două furturi. Acestea au avut loc datorită nerespectării legii 333 privind paza bunurilor de către personalul abilitat. În aceste unităţi a pătruns un tânăr care a sustras două laptopuri, precum şi un telefon mobil şi o sumă de bani. În continuare efectuăm cercetări pentru identificarea autorului", a declarat Ovidiu Câţcăuan, seful Biroului Investigaţii Criminale Dej.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite