Dosarul lui Paszkany rămâne la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arpad Paszkany (stânga) s-a prezentat în faţa judecătorilor. FOTO: D.B.
Arpad Paszkany (stânga) s-a prezentat în faţa judecătorilor. FOTO: D.B.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, ieri, cererea de strămutarea a procesului în care Arpad Paszkany este judecat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Conform Biroului de Presă al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, citat de Mediafax, cererea de strămutare, depusă de Arpad Paszkany, a fost respinsă ca nefondată, decizia nemaiputând fi atacată.

Finanţatorul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj, anunţa, în 8 noiembrie, că a cerut pentru a doua oară strămutarea procesului său de la Curtea de Apel Cluj, din cauză că instanţa nu ar fi imparţială.

Arpad Paszkany a afirmat că el crede că dosarul său ar putea să fie judecat fără obiectivitate din cauză că vicepreşedintele Curtii de Apel Cluj este fostul soţ al uneia dintre avocatele lui Iulian Dascălu, iar soţia şefului DIICOT Cluj, procurorul care l-a trimis în judecată, este judecătoare la aceeaşi instanţă, respectiv Curtea de Apel Cluj.

Trimis în judecată anul trecut

Potrivit procurorilor DIICOT, Paszkany ar fi folosit publicaţiile trustului „Gazeta“ în interes personal sau al societăţilor sale, orchestrând şantajul exercitat de către membrii grupului.

De asemenea, omul de afaceri clujean a fost acuzat că, în perioada ianuarie - noiembrie 2006, a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor trustului „Gazeta“ la adresa lui Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iaşi, firmă pe care a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 de euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţi situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite