Dosarul „Gazeta” împlineşte patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Tribunalul Brăila s-a desfăşurat un nou termen de judecată în celebrul dosar „Gazeta", în care sunt cercetaţi mai mulţi ziarişti din Cluj, Baia Mare; Bistriţa şi Târgu-Mureş.

Audierile s-au derulat ore în şir, doi dintre inculpaţi fiind luaţi la întrebări de părţile implicate în proces, proces care s-a terminat la ora 21.00.
„Au fost audiaţi, la acest termen, Ioan Oţel şi Emil Dan Pârcălab. Totodată, instanţa a admis cererile inculpaţilor Memoranda Supplexxa Solomon şi Emil Dan Pârcălab, care au solicitat suspendarea interdicţiei de a părăsi ţara. Aceştia vor putea pleca din ţară până pe 21 februarie", a precizat judecător Vasilica Roş, din cadrul Tribunalului Brăila.


60 de părţi vătămate, zeci de volume în mii de pagini, o „armată" de avocaţi şi ani de cercetări - este bilanţul dosarului întocmit de DIICOT Cluj conducerii Trustului de Presă „Gazeta". Dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Brăila în martie 2007, printr-o decizie de strămutare, a Curţii Supreme.
Potrivit DIICOT, care a efectuat cercetările, în perioada 2004 - 2006, Liviu Man, preşedintele Trustului „Gazeta" şi alţi ziarişti cu funcţii, s-au constituit în grup infracţional organizat şi au şantajat zeci de persoane. După strămutarea dosarului la Brăila, ziariştii au fost puşi, pe rând, în libertate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite