Doru Romeo Nicoară este cântăreţul care colecţionează inimi de piatră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujeanul din Jucu de Mijloc este un artist înnăscut: cântă muzică populară, scrie poezii şi colecţionează inimi. Interpretul de muzică populară i-a impresionat cu vocea şi talentul său pe Monica Anghel şi pe Bogdan Miu, moderatorii matinalului „Deşteptarea“ de la Europa FM, vineri, când aceştia şi-au făcut emisiunea de pe o terasă din Cluj-Napoca.

Atunci, Doru le-a cântat, în direct, la chitară şi din glas „Dacă n-am să vin deseară“, cunoscuta melodie folk, făcută celebră mai ales prin intermediul cenaclului „Flacăra“. Doru Romeo Nicoară este de meserie şi de formaţie electronist. Însă pasiunea pentru muzică şi pentru artă, în general, a fost mai puternică. Astfel că s-a hotărât să facă şi studii de specialitate. A absolvit Şcoala Populară de Arte, la secţia Canto, cu nota 10. Are şi diplomă de interpret popular. „În România nu e suficient să ai diplome şi talent ca să fii apreciat, trebuie să mai ai şi susţinere financiară, ca să poţi ajunge pe culmile succesului. Dacă nu ai posibilităţi financiare, eşti fiul ploii“, este de părere artisul popular care caută celebritatea. Spune că a moştenit talentul vocal şi urechea muzicală de la bunica sa. De altfel, prima dată când cei din jur şi-au dat seama că are „sămânţă“ de cântăreţ a fost încă de când cânta în corul bisericii, alături de alţi copii. „Tare aş vrea să am posibilitatea să înregistrez un album şi apoi să îl lansez şi să îl promovez cum se cuvine, să pot vinde şi eu“, mai declară artistul. Talentul său a fost remarcat şi de alţi artişti: a cântat romanţe alături de Nicolae Furdui Iancu.



Are 500 de inimi

Doru şi-a încercat norocul şi la „Românii au talent“. Atunci, el şi-a prezentat impresionanta sa colecţie de inimi confecţionate din piatră. Are peste 500 de de astfel de inimi, de mărimi diferite, de la câţiva milimetri, până la inimi de-o palmă. Le face din pietre de râu sau din orice fel de pietre găseşte, cu condiţia să arate cât mai interesant. Roşii, galbene, pistruiate, complet albe, orice piatră care aduce a inimă este luată, spălată, apoi sculptată. „Le fac şi le colecţionez din anul 2006“, mai spune artistul. Însă acest talent al său nu a fost apreciat de juriul emisiunii, care i-a cerut să cânte ceva. Nici de data aceasta, cei de la „Românii au talent“ nu s-au lăsat impresionaţi. Astfel că interpretul din Jucu de Mijloc îşi mai încearcă, în continuare, norocul oriunde ar putea să se lanseze, să fie celebru.

Profil.
Născut. 23 iunie 1972, Cluj-Napoca
Studii. Liceul Industrial nr. 8, Cluj-Napoca, Şcoala Populară de Arte
Familie. Necăsătorit

Ce-i place.
Îi place arta „până la infinit“. Crede că de când s-a născut „are partea artelor“. Îi place muzica populară, poezia, în general tot ce este frumos.

Ce nu-i place.
Faptul că tinerilor artişti fără posibilităţi materiale nu li se acordă nicio şansă, nu îi ajută nimeni să se lanseze, să înregistreze un album.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite