Donaţie de o sută de lei la biserică pentru sinistraţii din Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O clujeancă a donat o sută de lei pentru victimele din Haiti
O clujeancă a donat o sută de lei pentru victimele din Haiti

Credincioşii greco-catolici care au participat, astăzi, la slujba oficiată la Capela „Sfântul Iosif” din Piaţa Cipariu, au donat bani pentru sinistraţii rămaşi pe drumuri în urma cutremurului din Haiti. Cea mai mare sumă donată a fost de o sută de lei.

Potrivit diaconului Daniel Avram, donaţii s-au făcut la toate bisericile din Eparhia greco-catolică. „Privind imaginile terifiante transmise din Haiti de mijloacele de comunicare în masă, să oferim, fără întârziere, ajutorul nostru sinistraţilor”, le-a transmis tuturor credincioşilor episcopul Florentin Crihălmeanu.

Livia Petri, în vârstă de 73 de ani, a spus că va mai dona şi la slujba ce va fi oficiată marţi. „Am văzut şi eu la televizor ce s-a întâmplat. Atâţia copii rămaşi pe drumuri”, oftează clujeanca. Ea a donat cinci lei, însă printre donatori s-au aflat şi oameni mai înstăriţi, care au donat chiar şi o sută de lei. „Am donat pentru ajutorarea lor, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat”, ne-a spus femeia (foto) care a introdus în cutia de donaţii două bancnote de 50 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, diaconul Daniel Avram, a declarat că apelul menit să îi mobilizeze pe credincioşi să fie alături de oamenii greu încercaţi din Haiti a fost, în principiu, pentru ziua de duminică, dorindu-se ca fiecare dintre cei ce vor veni la Sfânta Liturghie să contribuie cu cât poate, din puţinul pe care îl are.

În urma cutremurului devastator care a lovit oraşul Port-au-Prince, capitala statului Haiti, au murit peste 170.000 de persoane, iar sute de mii de oameni sunt răniţi sau au rămas fără adăpost, alimente şi apă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite