Doliu la U Cluj: istoricul Gheorghe Bodea s-a stins din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istoricul clujean Gheorghe Bodea (foto: http://www.universitateacluj.ro)
Istoricul clujean Gheorghe Bodea (foto: http://www.universitateacluj.ro)

Gheorghe Bodea, clujeanul ce a scris istoria clubului de fotbal Universitatea Cluj, a murit în această dimineaţă. Potrivit credinţei creştine, sufletele oamenilor care se sting în Săptămâna Luminată (prima săptămână după Paşte) ajung în rai deoarece porţile Cerului sunt deschise.

„Acum un secol, în septembrie 1919 se inaugura la Cluj primul stadion de fotbal cu pistă de atletism şi tribună acoperită de pe teritoriul ţării noastre. În acest loc s-a zămislit în noiembrie 1919 Societatea Sportivă a Studenţilor Universitari din Cluj, purtând numele simbolic Universitatea şi semnul distinctiv "U". Odată cu aceasta s-a întrupat în conştiinţa publică Ideea "U", care a înfruntat în decursul deceniilor vicisitudini, frustrări, învingându-le. Istoria acestui club a cunoscut şi imnul bucuriei, dar şi doina bejeniei din anii războiului şi din perioada reconstruirii noului cămin. Şi iată! A venit momentul când şi pe uliţa noastră e sărbătoare! Să ne bucurăm cu toţii. Este festinul întregii mişcări sportive din localitatea noastră şi din întreaga ţară. În acordurile imnului "U", să ne însufleţească îndemnul născut pe acest teren în 1919: Haide "U", Forza "U"!" , scria istoricul Gheorghe Bodea pe 11 octombrie 2011, cu ocazia revenirii acasă a U Cluj.

Marele suporter Gheorghe Bodea a trecut la cele sfinte în această dimineaţă la vârsta de 72 de ani. Ultima sa ieşire în public a fost la meciul U Cluj cu echipa Kuban Krasnodar, de la inaugurarea Cluj Arena, din octombrie 2011. Din cauza diabetului de care suferea, îi fuseseră amputate ambele picioare.

Gheorghe Bodea a scris, în două volume numite „Agora U", toată istoria echipei de fotbal Universitatea Cluj.

Pe site-ul U Cluj, familia U, conducerea clubului, staff-ul şi jucătorii transmit condoleanţe familiei istoricului.

"

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite