Doi tineri din Cluj au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată, ieri, de un bărbat de 34 de ani despre faptul că, din luna decembrie 2010 şi până în prezent, este ameninţat cu acte de violenţă de P. Sergiu şi T. Mircea, care îi solicită diferite sume de bani în mod injust.

Din primele declaraţii ale victimei, poliţiştii au stabilit că, în luna noiembrie 2010, aceasta a fost contactată de o persoană care avea nevoie de consultanţă financiară. Reclamantul i-a recomandat o persoană din domeniu care se ocupa cu tranzacţionarea de acţiuni. Reclamantul a primit suma de 7.800 de dolari, pe care i-a dat-o consultantului financiar pentru a-i investi, sumă la care a adăugat 7.200 de dolari, propria investiţie.

În luna decembrie 2010, reclamantul a fost anunţat de consultantul financiar că a pierdut banii investiţi şi că momentan nu are cum să-i înapoieze. Victima a anunţat persoana de la care a primit suma de 7.800 de dolari despre pierderea banilor. În perioada următoare, reclamantul a fost căutat de T. Mircea şi P. Sergiu, care au început să facă presiuni pentru a fi înapoiată suma de bani.

Reclamantul le-a înapoiat suma de 7.800 de dolari, dar în continuare cei doi au exercitat ameninţări cu acte de violenţă asupra reclamantului, cu scopul de a-l determina pe acesta să le dea diferite sume de bani. Din decembrie 2010 şi până în prezent, sub ameninţările celor doi, reclamantul le-a dat acestora, în mai multe tranşe, suma de 9.400 de lei.

Pentru prinderea celor doi suspecţi, poliţiştii au realizat un flagrant în momentul în care reclamantul înmâna o altă sumă de bani (100 de euro). S-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de şantaj, iar faţă de cei doi s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite