Doi poliţişti de la Crimă Organizată, amendaţi penal după ce au bătut persoana pe care o anchetau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Cluj au fost condamnaţi, joi, de Curtea de Apel Cluj, la amendă penală de câte 5.000 de lei pentru purtare abuzivă, după ce, în 2009, ar fi bătut o persoană pe care o anchetau, dar sentinţa nu este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat pentru Mediafax că subinspectorul Alin Pintican şi inspectorul principal Adrian Balaj, din cadrul BCCO Cluj, au fost condamnaţi la câte 5.000 de lei amendă penală, pentru purtare abuzivă.
Sentinţa Curţii de Apel Cluj poate fi atacată cu recurs, în zece zile de la pronunţare.
Pintican şi Balaj au fost trimişi în judecată, în 2010, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru că în 2009 ar fi bătut o persoană pe care o anchetau.

Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Mureşan Radu Vadim (partea vătămată) a declarat că, în timp ce era anchetat, a fost lovit după ce l-a corectat pe unul din poliţişti, care făcuse o greşeală gramaticală.

Cei doi poliţişti au susţinut că Mureşan s-a lovit cu genunchiul în ochi. "Din declaraţiile părţii vătămate rezultă că învinuitul Pintican Vasile Alin l-a întrebat în mod ironic, raportat la discuţiile contradictorii anterioare, dacă «este profesor de română» şi după ce i-a cerut să ocupe loc pe un scaun, i-a aplicat o lovitură de picior peste tibia piciorului său stâng, respectiv mai multe lovituri cu palma în zona capului. În această altercaţie a intrat şi învinuitul Balaj Petrică Adrian, care a aplicat o lovitură de picior în zona ochiului drept al părţii vătămate Mureşan Radu Vadim. Tot din declaraţiile părţii vătămate rezultă că, în timp ce a fost lovit, ar fi fost înjurat de mamă de învinuitul Pintican Vasile Alin care l-ar fi făcut, de asemenea, «jegos şi drogat», promiţându-i că până la terminarea anchetei îl va transforma într-o «zână»", se preciza în rechizitoriu.

Radu Vadim Mureşan a fost audiat într-un dosar penal de trafic de droguri instrumentat de poliţiştii BCCO Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite