Doi poliţişti clujeni au fost daţi afară din Poliţie, după ce au bătut un bărbat pe care-l anchetau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi poliţişti au fost concediaţi.
Cei doi poliţişti au fost concediaţi.

Doi poliţişti din Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Cluj vor fi concediaţi şi nu se vor mai putea angaja în Poliţie, după ce instanţa supremă i-a condamnat definitiv la amendă penală pentru purtare abuzivă. Cei doi au fost acuzaţi că ar fi bătut o persoană pe care o anchetau.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a condamnat, miercuri, pe Alin Pintican şi Adrian Balaj, din cadrul BCCO Cluj, la amendă penală pentru purtare abuzivă, menţinând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj, transmite Mediafax.

În prima instanţă, magistraţii Curţii de Apel Cluj i-au condamnat penal pe cei doi la plata unei amenzi de câte 5.000 de lei pentru purtare abuzivă, dar poliţiştii au făcut recurs. Magistraţii ICCJ au decis să menţină decizia instanţei clujene şi au respins recursul declarat de cei doi.

Subinspectorul Alin Pintican şi inspectorul principal Adrian Balaj din cadrul BCCO Cluj au fost trimişi în judecată, în 2010, de Parchetul Curţii de Apel Cluj, pentru că în 2009 ar fi bătut o persoană pe care o anchetau. Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, bărbatul agresat, Mureşan Radu Vadim, a declarat că, în timp ce era anchetat, a fost lovit după ce l-a corectat pe unul din poliţişti, care făcuse o greşeală gramaticală. Cei doi poliţişti au susţinut că Mureşan s-a lovit cu genunchiul în ochi. Radu Vadim Mureşan a fost audiat într-un dosar penal de trafic de droguri instrumentat de poliţiştii BCCO Cluj.

Şeful BCCO Cluj, Horea Olteanu, a declarat că cei doi angajaţi ai brigăzii clujene vor fi daţi afară din Poliţie, informează Mediafax. „Conform statutului poliţistului, cei doi vor fi concediaţi şi nu se vor mai putea angaja în Poliţie decât în situaţia în care intervine reabilitarea", a declarat Olteanu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite