Doi hoţi de bancomate, arestaţi în centrul Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii bancomatelor sunt o pradă uşoară pentru hoţi
Clienţii bancomatelor sunt o pradă uşoară pentru hoţi

Poliţiştii clujeni au prins doi tineri în timp ce furau de la bancomatele din Cluj-Napoca. Ambii foloseau "metoda revista", pentru a le atrage atenţia clienţilor de la ATM-uri.

Primul tânăr, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Chinteni, a fost reţinut luni. Ziua în amiaza mare, acesta a profitat de neatenţia unei persoane, şi a sustras 500 de lei de la un bancomant situat pe strada Universităţii din Cluj-Napoca.  Băiatul din Chinteni a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, fiind cercetat penal pentru furt calificat.

La o zi distanţă, în după-amiaza zilei de marţi, un minor de 15 ani aplica aceeaşi metodă, în Piaţa Unirii. De data aceasta, adolescentul a reuşit să fure 400 de lei, de la o femeie care efectua operaţiunea de ridicare de numerar de la un bancomat. În timp ce aceasta încerca să scoată bani, minorul încerca să o convingă să cumpere o revistă, pe care a aşezat-o peste bani. Cu subtilitate, tânărul a luat suma de bani, şi apoi a încercat să fugă.
 
În această cauză, instanţa a hotărât cercetarea minorului în stare de arest preventiv pentru 15 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii au stabilit că băiatul a mai comis alte trei fapte similare, în perioada octombrie – decembrie 2009, cu un prejudiciu total de 1400 lei. 


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite