Un bărbat şi doi dintre copiii săi sunt căutaţi de scafandri în Lacul Tarniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căutările celor trei dispăruţi continuă.
Căutările celor trei dispăruţi continuă.

Un taximetrist clujean de 48 de ani şi-a luat, luni seară, doi dintre copii - băiatul de 15 ani şi fetiţa de trei ani - şi s-a aruncat în lacul Tarniţa împreună cu ei.

UPDATE 15.11 Cercetările au fost oprite, deoarece scafandrii nu au putut face scufundări din cauza stratului gros de gheaţă. Mâine, căutările vor fi reluate.

UPDATE ora 12.10  Cel care a descoperit intenţiile bărbatului dispărut în Tarniţa a fost chiar fiul cel mare al acestuia, Claudiu, care locuia împreună cu tatăl său într-un apartament din Floreşti.

UPDATE ora 11.30
  Potrivit unei foste vecine a lui Nicolae Lăpuşte, bărbatul dispărut era „un om rău, care-şi bătea mereu prima nevastă“ şi care avea datorii mari la bănci. „Cu prima nevastă avea doi băieţi, dintre care unul născut cu handicap. El s-a mutat acum vreo trei ani cu o altă femeie, cu care are fetiţa de trei ani. Prima soţie mereu se plângea că el nu o ajută să crească băiatul bolnav şi spunea că o să rămână şi fără casă din cauza datoriilor mari pe care fostul soţ le avea la bancă“, a declarat fosta vecină a bărbatului căutat în Tarniţa, care nu a dorit să-şi divulge identitatea.

Pe de altă parte, însă, colegii de serviciu ai bărbatului dispărut, dar şi vecinii din Floreşti susţin că Nicolae Lăpuştean era un om bun, harnic, care muncea din greu pentru a-şi onora ratele la bancă şi pentru ca celor trei copii ai săi să nu le lipsească nimic. „Aici locuiesc doar vecinul şi Claudiu, fiul cel mare. Mama fetiţei, Klaudia, a venit la început, acum vreo trei ani, mai des, acum vine rar. Ultima oară le-am văzut în ianuarie, când i-au ţinut ziua de naştere aici. Nu părea că ar avea neînţelegeri vecinul şi Klaudia", a adăugat Daniela V., o vecină a lui Lăpuşte din Floreşti.

Acesta este scenariul care rezultă din primele cercetări ale poliţiştilor clujeni. Apelul la 112 a venit, luni după-masă, în jurul orei 16.00, de la o femeie care a anunţat, disperată, că cel cu care trăia în concubinaj i-a spus că nu-şi mai vedea copilul niciodată.

Surse din cadrul Poliţiei au dezvăluit, pentru „Adevărul", că în momentul în care echipajul a ajuns în zona Gilău-Mărişel a descoperit „nişte urme care duceau spre lac şi gheaţă spartă într-un loc lângă mal".

Bărbatul dispărut este Nicolae Lăpuşte, taximetrist la firma Diesel din Cluj-Napoca. Un coleg de-al său i-a văzut maşina lângă lacul Tarniţa şi a sunat la dispecerat. Întrucât Lăpuşte nu a răspuns, a fost anunţată Poliţia. „Noi am ajuns la Tarniţa pe la 18.30 - 19.00. Am găsit maşina fără cupolă de taximetru şi nişte urme care coborau spre lac. Urmele duceau cam 20 de metri, pe gheaţă, şi la un moment dat am găsit o crăpătură pe unde credem că au căzut“, au arătat surse din cadrul Poliţiei. Se pare că bărbatul dispărut şi-ar fi ameninţat de mai multe ori concubina. La el acasă, s-a găsit o înregistrare video făcută de bărbat în care o avertiza pe femeia cu care trăia că îi va părea rău. Cauza conflictului ar fi fost o ceartă între cei doi concubini şi decizia femeii de a-l părăsi pe Lăpuşte.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, locotenent Andrei Biriş, a confirmat că, de aseară, au început căutările pe Lacul Tarniţa. „La căutări participă şi mai mulţi scafandri de la ISU Cluj“, a spus Biriş.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite