Doi clujeni, miniștri în noul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat Victor Ponta și-a anunțat, marţi seară, componenţa noului Cabinet, cu care va merge în Parlament pentru a obţine votul de învestitură. Doi miniștri - cel al Internelor și cel al Afacerilor Externe - sunt clujeni.

Ponta a declarat că a încheiat toate discuţiile şi că este convins că va fi un Guvern "bun", care "va pune în aplicare ceea ce oamenii aşteaptă".

"În patru zile de la momentul la care am primit mandatul, aşa cum am anunţat, astăzi voi prezenta propunerile noastre. Vor fi supuse validării structurilor noastre politice. Luni voi prezenta lista Guvernului şi programul de guvernare în Parlament. Este un guvern special, în condiţii speciale, un guvern cu un mandat până la alegeri. Intenţia noastră e ca în aceste şase luni să performăm cât mai mult", a spus Ponta.

Ministrul de Interne a fost ales clujeanul Ioan Rus (PSD), membru PDSR încă din anul 1994, care a mai ocupat postul de ministru de Interne în timpul Guvernului Năstase. În 2003, a îndeplinit funcția de vicepremier, iar în 2004 a pierdut bătălia pentru cârma Primăriei Cluj în fața lui Emil Boc.

Noul ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga (PNL), fost rector al Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, este privit ca unul dintre cei mai buni manageri din sistemul educațional românesc. A fost ministru al Educației în perioada 1997 - 2000.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite