Doi ani şi şase luni cu suspendare, pentru fostul prefect de Cluj, Călin Platon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pedeapsa pentru fostul prefect de Cluj Călin Platon, care a accidentat, în vara anului trecut, o femeie şi un copil de trei luni, bebeluşul murind ulterior, a fost mărită de Curtea de Apel Cluj, în urma recursului procurorilor, la doi ani şi şase luni cu suspendare. Sentinţa este definitivă.

Curtea de Apel Cluj a judecat, astăzi, recursul înaintat de procurori împotriva unei sentinţe a Judecătoriei Cluj-Napoca, instanţă care îl condamnase pe fostul prefect de Cluj, Călin Platon, la un an şi 11 luni de închisoare cu suspendare, după un accident rutier în urma căruia un copil a murit, informează Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au cerut, în recurs, o pedeapsă cu executare pentru Platon, dar procurorul de şedinţă a schimbat cererea în închisoare cu suspendare, dar cu o pedeapsă mai mare.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat că instanţa a admis recursul procurorilor şi a mărit pedeapsa de la un an şi 11 luni la doi ani şi şase luni - pentru ucidere din culpă şi de la patru la şase luni - pentru conducere cu permisul suspendat.

Pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare a fost suspendată cu un termen de încercare de cinci ani. Conform sentinţei de astăzi, Călin Platon nu are voie să conducă niciun autoturism pe toată perioada termenului de încercare, respectiv cinci ani. Sentinţa este definitivă.

La sfârşitul lunii august a anului trecut, fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon a lovit cu maşina o femeie şi pe copilul acesteia în vârstă de trei luni, care se aflau pe o trecere de pietoni, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital. Ulterior, bebeluşul de trei luni a murit.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite