Cluj: „Doctorul anti-şpagă” atacă - „Banii din sănătate sunt deturnaţi de Guvern”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „Doctorul anti-şpagă” atacă - „Banii din sănătate sunt deturnaţi de Guvern”
Cluj: „Doctorul anti-şpagă” atacă - „Banii din sănătate sunt deturnaţi de Guvern”

Tichetele pentru sănătate ar fi o măsură inutilă a ministerului, crede chirurgul Mircea Bârsan, preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, poreclit şi „doctorul anti-şpagă”. Potrivit acestuia, oamenii nu vor fi niciodată de acord să plătească bani şi la medici, odată ce au plătit pentru asigurările de sănătate.

Citeşte şi
Taxa pe Sănătate, încă un proiect ratat


„E o problemă constituţională. Oamenii au plătit deja asigurările de sănătate, iar acum nu mi se pare legal să le ceri să dea bani şi la medici”, a spus acesta. Doctorul consideră că actuala corupţie din spitale nu poate fi înlăturată până ce angajaţii din sistem nu vor primi salariile pe care le merită. „Corupţia nu se «scoate», corupţia din spitale e ca cea naţională. Tot din poporul ăsta fac parte şi doctorii. Până nu cresc salariile la nivelul unde ar trebui să fie şi până Fiscul nu îi întreabă pe cei înstăriţi de unde au vilele şi maşinile care le au nu se va schimba nimic”, a adăugat Bârsan.

O măsură ce ar trebui luată urgent, în opinia preşedintelui Colegiului, ar fi independenţa Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS). „Banii din sănătate sunt deturnaţi de Guvern printr-o lege din 1996, de la înfiinţarea caselor de asigurări de sănătate, prin care banii de asigurări intră în bugetul statului. CAS-urile ar trebui să fie independente, să fie ca nişte bănci”, a precizat chirurgul.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite